Vã poftim la falafel!
Pentru că ne place foarte mult spanacul l-am folosit și pe el, deși în rețeta originală nu apare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am pus peste noapte năutul la hidratat, în apă rece, iar a doua zi l-am spălat bine și l-am măcinat în robot. Am călit spanacul tocat mărunt împreună cu usturoiul, ceapa, rase fin, uleiul și apa până când lichidul s-a evaporat. L-am adăugat peste năut alături de pătrunjel, făină și condimente, apoi am împărțit compoziția în 2 părți, întrucât în jumătate de compoziție am adăugat și brânză proaspătă de casă.
Am obținut astfel 2 variante: cu brânză pentru Cireșel și de post pentru restul pofticioșilor.
În varianta aceasta, fără brânză, pot fi oferite și piticilor cu aplv.
Am așezat chifteluțele în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute, la foc potrivit. Noi am ales să servim chifteluțele cu sos de smântână și usturoi și sos de roșii.
Ingrediente
Indicații
Am pus peste noapte năutul la hidratat, în apă rece, iar a doua zi l-am spălat bine și l-am măcinat în robot. Am călit spanacul tocat mărunt împreună cu usturoiul, ceapa, rase fin, uleiul și apa până când lichidul s-a evaporat. L-am adăugat peste năut alături de pătrunjel, făină și condimente, apoi am împărțit compoziția în 2 părți, întrucât în jumătate de compoziție am adăugat și brânză proaspătă de casă.
Am obținut astfel 2 variante: cu brânză pentru Cireșel și de post pentru restul pofticioșilor.
În varianta aceasta, fără brânză, pot fi oferite și piticilor cu aplv.
Am așezat chifteluțele în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute, la foc potrivit. Noi am ales să servim chifteluțele cu sos de smântână și usturoi și sos de roșii.