Desertul copilariei in cativa pasi usori
Ingrediente:
Mod de preparare:
Batem cele 6 galbenusuri cu zahar pana cand se dizolva. Incorporam incetul cu incetul pesmetul si faina de migdale.
Separat, se bat spuma cele 6 albusuri si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor cu mixerul, la viteza mica
Ungem cu unt o tava de briose, turnam compozitia in forme pana aproape de varf si bagam la cuptorul preincalzit la 170 C, aproximativ 20-25 de minute.
Intre timp, preparam siropul de zahar: punem apa si zaharul intr-o oala, pe foc mic, amestcand constant. Dupa ce zaharul se dizolva adaugam esenta de rom si amestecam. Punem deoparte.
Scoatem savarinele din cuptor si le mai lasam in tava aproximativ 10 min, la temperatura camerei. Le scoatem apoi pe un gratar de racit. Le intepam cu o scobitoare din loc in loc? ca sa le insiropam cat mai bine.
Dupa ce s-au racit le insiropam si le taiem in jumatate. Facem frisca si ornam fiecare savarina.
Ingrediente
Indicații
Batem cele 6 galbenusuri cu zahar pana cand se dizolva. Incorporam incetul cu incetul pesmetul si faina de migdale.
Separat, se bat spuma cele 6 albusuri si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor cu mixerul, la viteza mica
Ungem cu unt o tava de briose, turnam compozitia in forme pana aproape de varf si bagam la cuptorul preincalzit la 170 C, aproximativ 20-25 de minute.
Intre timp, preparam siropul de zahar: punem apa si zaharul intr-o oala, pe foc mic, amestcand constant. Dupa ce zaharul se dizolva adaugam esenta de rom si amestecam. Punem deoparte.
Scoatem savarinele din cuptor si le mai lasam in tava aproximativ 10 min, la temperatura camerei. Le scoatem apoi pe un gratar de racit. Le intepam cu o scobitoare din loc in loc? ca sa le insiropam cat mai bine.
Dupa ce s-au racit le insiropam si le taiem in jumatate. Facem frisca si ornam fiecare savarina.