Ciocolata de casa cu mure și alune de padure

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

O altfel de retetă de ciocolată de casă, aromată și cu aspect deosebit.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 250 gr mure înghetate
 110 gr zahar
 120 gr unt
 620 gr lapte praf
 100 gr alune de padure prajite

Mod de preparare:

1

Se pun murele la fiert cu zahărul, pe foc mediu până zahărul se topește.

2

Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita. Punem pireul opținut într-o cratiță pe foc, adăugăm untul și amestecăm până se topește.

3

Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator, turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula.
La final, adaugam alunele de pădure.

4

Punem compoziția pe o folie de plastic și formăm un sul.

5

Se lasă la frigider 1 h sau cel mai bine peste noapte.

Ingrediente

 250 gr mure înghetate
 110 gr zahar
 120 gr unt
 620 gr lapte praf
 100 gr alune de padure prajite

Indicații

1

Se pun murele la fiert cu zahărul, pe foc mediu până zahărul se topește.

2

Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita. Punem pireul opținut într-o cratiță pe foc, adăugăm untul și amestecăm până se topește.

3

Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator, turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula.
La final, adaugam alunele de pădure.

4

Punem compoziția pe o folie de plastic și formăm un sul.

5

Se lasă la frigider 1 h sau cel mai bine peste noapte.

Note

Ciocolata de casa cu mure și alune de padure