Prăjitură cu mere, nu foarte dulce, dar pufoasă și cu aromă de sărbătoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade.
Se feliază merele și se gătesc cu scorțișoara până devin moi. Se așează într-un bol.
Într-un alt bol, se amestecă ouăle, zahărul și praful de copt până la incorporarea completă.
Se adaugă pe rand câte o lingură de făină și se amestecă până la integrare întregii cantități de făină.
Se pregătește o oală/tavă pentru cuptor și se toarnă aluatul.
Se distribuie merele, în mod egal, pe suprafața aluatului și, opțional, se presară ovăzul fin deasupra.
Se coace la cuptor pentru 40 de minute sau până trece testul scobitoarei.
Ingrediente
Indicații
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade.
Se feliază merele și se gătesc cu scorțișoara până devin moi. Se așează într-un bol.
Într-un alt bol, se amestecă ouăle, zahărul și praful de copt până la incorporarea completă.
Se adaugă pe rand câte o lingură de făină și se amestecă până la integrare întregii cantități de făină.
Se pregătește o oală/tavă pentru cuptor și se toarnă aluatul.
Se distribuie merele, în mod egal, pe suprafața aluatului și, opțional, se presară ovăzul fin deasupra.
Se coace la cuptor pentru 40 de minute sau până trece testul scobitoarei.