BRIOSE CU ZMEURA SI NUTELLA

Autorroxenneskitchen
DificultateÎncepător

Buna dimineata, oameni frumosi! Zic sa mai continui cu o serie de briose, ca tot este sezonul prajiturilor de Craciun...De aceasta data, cu #Nutella si #zmeura Sunt delicioase si pufoase! Trebuie sa le incerci si tu! Voua va plac briosele?

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare23 minuteTimp total38 minute

Ingrediente:

 300 gr faina
 200 ml lapte
 100 gr unt rece
 150 gr zahar
 10 gr praf de copt
 150 gr zmeura
 12 tsp nutella
 2 oua
 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare:

1

Intr-un bol amestecam cu telul ouale cu zaharul si cu untul rece. Untul nu trebuie sa fie dizolvat total dupa ce ati amestecat! Din contra! Vor iesi mai pufoase asa!
Adaugam semintele de la pastaia de vanilie (eu am adaugat jumatate de pastaie).

2

Intr-un alt recipient amestecam cu un tel faina cu praful de copt (ca sa nu avem cocoloase).
Adaugam treptat putina compozitie peste cea umeda: faina-lapte-faina, amestecand usor. Si tot asa pana se termina compozitia.
Turnam compozitia in forme, pana la jumatatea formei.

3

Asezam fructele si cate 1 lingurita de Nutella in fiecare briosa.
Adaugam restul compozitiei in forme.
Introducem in cuptor 20/23 minute la 180°C. Pofta buna!

Ingrediente

 300 gr faina
 200 ml lapte
 100 gr unt rece
 150 gr zahar
 10 gr praf de copt
 150 gr zmeura
 12 tsp nutella
 2 oua
 1 pastaie de vanilie

Indicații

1

Intr-un bol amestecam cu telul ouale cu zaharul si cu untul rece. Untul nu trebuie sa fie dizolvat total dupa ce ati amestecat! Din contra! Vor iesi mai pufoase asa!
Adaugam semintele de la pastaia de vanilie (eu am adaugat jumatate de pastaie).

2

Intr-un alt recipient amestecam cu un tel faina cu praful de copt (ca sa nu avem cocoloase).
Adaugam treptat putina compozitie peste cea umeda: faina-lapte-faina, amestecand usor. Si tot asa pana se termina compozitia.
Turnam compozitia in forme, pana la jumatatea formei.

3

Asezam fructele si cate 1 lingurita de Nutella in fiecare briosa.
Adaugam restul compozitiei in forme.
Introducem in cuptor 20/23 minute la 180°C. Pofta buna!

Note

BRIOSE CU ZMEURA SI NUTELLA