De câțiva ani buni nu mai cumpărăm pâine.
Eu am și renunțat cu succes la pâine o perioadă destul de lungă, însă de când fac pentru Cireșel, cine se mai poate abține să nu guste măcar sau să o consume când anumite preparate o cer?
În ultima perioadă, cel mai des facem această minunăție de pâine, toast am numit-o noi.
Se menține perfect 3-4 zile la temperatura camerei, în folie alimentară.
Eu o mai și feliez și congelez porții individuale, să avem la nevoie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar în mijlocul acesteia am făcut o adâncitură unde am pus drojdia fărâmițată între degete, verdețurile de Provence și apa călduță.
După o scurtă omogenizare am adăugat și uleiul, continuând să frământ până l-am integrat complet.
Am format o bilă de aluat pe care am lăsat-o la dospit acoperită, la temperatura camerei, până și-a dublat volumul.
După dospire am împărțit aluatul în două bucăți.
Am întins fiecare bucată sub formă dreptunghiulară și le-am rulat ca la cozonac.
Am pus ruloul obținut în tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt și am mai lăsat la dospit circa 10 minute, timp în care am preîncălzit cuptorul.
Dacă optați și pentru semințe de susan, ungeți pâinea cu puțină apă și apoi presărați semințele.
Am introdus apoi tăvile în cuptor pentru circa 30-35 de minute, la foc potrivit, până suprafața devine aurie.
După răcire, pâinea se feliază perfect cu un cuțit cu lama bine ascuțită.
Dacă încercați și voi rețeta, să îmi spuneți cum vi se pare!
Ingrediente
Indicații
Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar în mijlocul acesteia am făcut o adâncitură unde am pus drojdia fărâmițată între degete, verdețurile de Provence și apa călduță.
După o scurtă omogenizare am adăugat și uleiul, continuând să frământ până l-am integrat complet.
Am format o bilă de aluat pe care am lăsat-o la dospit acoperită, la temperatura camerei, până și-a dublat volumul.
După dospire am împărțit aluatul în două bucăți.
Am întins fiecare bucată sub formă dreptunghiulară și le-am rulat ca la cozonac.
Am pus ruloul obținut în tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt și am mai lăsat la dospit circa 10 minute, timp în care am preîncălzit cuptorul.
Dacă optați și pentru semințe de susan, ungeți pâinea cu puțină apă și apoi presărați semințele.
Am introdus apoi tăvile în cuptor pentru circa 30-35 de minute, la foc potrivit, până suprafața devine aurie.
După răcire, pâinea se feliază perfect cu un cuțit cu lama bine ascuțită.
Dacă încercați și voi rețeta, să îmi spuneți cum vi se pare!