Extrem de aromat și pufos, acest cozonac este perfect pentru masa de Crăciun.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol se amesteca apa, gălbenușurile, ouăle, esența de vanilie și coaja de la portocala și lamaie
Dacă folosiți un mixer planetar, adăugați amestecul pregătit anterior, faina, zaharul, sarea și drojdia în bol și amestecați la viteza mica pana când totul se omogenizează. Alternativ, frământați pentru 10-15 minute totul într-un bol.
După ce aluatul începe sa se desprindă de pereții bolului, începeți sa incorporați untul, câte o lingura pe rand - cu mixerul la viteza mica.
După ce tot untul este bine incorporat, mai lăsați aluatul în mixer la viteza medie pentru 5 minute. Alternativ, frământați pentru încă 10-15 minute.
Lăsați aluatul la dospit intr-un loc cald, pentru o ora și jumătate. Puteți sa îl lăsați în cuptor cu lumina aprinsa.
Între timp, se amesteca fructele uscate cu romul și se lasă într-un bol. Dacă folosiți și coaja de lămâie și portocala confiate, nu le adăugați și pe acelea în bol.
După ce aluatul s-a dublat în volum, am răsturnat aluatul pe blatul curat și am incorporat fructele uscate, impaturind aluatul pana când fructele au întrat în aluat.
Formam aluatul într-o bila și îl punem într-o forma speciala de panettone. Dacă nu aveți una, puteți folosi o forma de tort rotunda cu diametrul de 16-18 cm, cu o foaie de copt care sa înalte pereții tavii
Mai lăsăm cozonacul la crescut pentru o ora și un sfert. Între timp preîncălzim cuptorul la 180 C.
După ce panettone s-a dublat în volum, îl coacem pentru 40 de minute.
Când scoatem panettone din cuptor, îl lăsăm la răcit înainte de a-l tăia. Pentru a avea o structura mai buna, puteți sa îl înțepați la baza cu 2 bețe de frigărui și sa îl suspendați pana se răcește.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol se amesteca apa, gălbenușurile, ouăle, esența de vanilie și coaja de la portocala și lamaie
Dacă folosiți un mixer planetar, adăugați amestecul pregătit anterior, faina, zaharul, sarea și drojdia în bol și amestecați la viteza mica pana când totul se omogenizează. Alternativ, frământați pentru 10-15 minute totul într-un bol.
După ce aluatul începe sa se desprindă de pereții bolului, începeți sa incorporați untul, câte o lingura pe rand - cu mixerul la viteza mica.
După ce tot untul este bine incorporat, mai lăsați aluatul în mixer la viteza medie pentru 5 minute. Alternativ, frământați pentru încă 10-15 minute.
Lăsați aluatul la dospit intr-un loc cald, pentru o ora și jumătate. Puteți sa îl lăsați în cuptor cu lumina aprinsa.
Între timp, se amesteca fructele uscate cu romul și se lasă într-un bol. Dacă folosiți și coaja de lămâie și portocala confiate, nu le adăugați și pe acelea în bol.
După ce aluatul s-a dublat în volum, am răsturnat aluatul pe blatul curat și am incorporat fructele uscate, impaturind aluatul pana când fructele au întrat în aluat.
Formam aluatul într-o bila și îl punem într-o forma speciala de panettone. Dacă nu aveți una, puteți folosi o forma de tort rotunda cu diametrul de 16-18 cm, cu o foaie de copt care sa înalte pereții tavii
Mai lăsăm cozonacul la crescut pentru o ora și un sfert. Între timp preîncălzim cuptorul la 180 C.
După ce panettone s-a dublat în volum, îl coacem pentru 40 de minute.
Când scoatem panettone din cuptor, îl lăsăm la răcit înainte de a-l tăia. Pentru a avea o structura mai buna, puteți sa îl înțepați la baza cu 2 bețe de frigărui și sa îl suspendați pana se răcește.