Anul trecut am încercat pentru prima dată să adaptez o rețetă de scones, pentru a obține o variantă babyfriendly. Cum vechiul telefon a suferit acum ceva timp un tragic accident, nu reușesc să mai găsesc fotografiile cu încercarea de atunci, când am folosit zmeură congelată, în loc de afine, cum am folosit acum.
Bine că rețeta a fost păstrată bine, căci am fost cuceriți cu toții. Nici nu știu de ce a trecut atâta timp fără să mai fac.
Pentru cine nu a aflat încă ce sunt scones, vă spun acum că sunt niște “biscuiți” cu care britanicii se delectează când savurează ceaiul.
Sunt delicioși, aromați, fragezi, mooooi în interior și cu o crustă foarte puțin crocantă la exterior.
Deși nu am folosit zahăr sau alt îndulcitor, vă asigur că sunt geniali.
Untul dă o aromă desăvârșită care invadează bucătăria în timpul coacerii.
Se pot servi simpli, cu sos de fructe proaspete, cu unt de arahide, cu iaurt sau alt derivat lactat, iar mămicile cărora le place cafeaua cu siguranță vor fi încântate să-i servească alături.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru a obține niște scones care să se apropie cât mai mult de cei originali sunt importante câteva aspecte: untul să fie ținut în prealabil în congelator, după formarea biscuiților și așezarea în tavă, aceasta să se introducă circa 15 minute la congelator, pentru ca untul să nu se topească în timpul coacerii și biscuiții să se împrăștie prin tavă. De asemenea, biscuiții să fie așezați cât mai apropiați în tavă, pentru a se umfla cât mai mult posibil.
Într-un vas încăpător am adăugat făina, praful de copt, scorțișoara, fulgii de cocos și untul congelat, dat pe răzătoarea mare.
Am amestecat foarte puțin, apoi am adăugat ouăle bătute cu smântâna și afinele congelate tăvălite prin făină.
Am omogenizat rapid, pentru a nu topi untul cu căldura mâinilor.
Am format o bilă pe care am așezat-o pe blatul înfăinat, am aplatizat-o repede cu palmele și cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit am tăiat aluatul în 8 bucăți aproximativ egale.
Am introdus tava în congelator timp de 15 minute.
Înainte de copt am uns biscuiții cu lapte și am presărat fistic măcinat (hidratat și copt în prealabil).
Am copt biscuiții la foc potrivit, timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit.
Ei trebuie să capete o culoare ușor aurie, așa că în funcție de mărimea acestora pot fi gata chiar mai repede.
Nu exagerați cu durata de coacere, pentru a rămâne moi în interior și ușor crocanți la exterior.
Cu siguranță și voi îi veți iubi! 😍
Ingrediente
Indicații
Pentru a obține niște scones care să se apropie cât mai mult de cei originali sunt importante câteva aspecte: untul să fie ținut în prealabil în congelator, după formarea biscuiților și așezarea în tavă, aceasta să se introducă circa 15 minute la congelator, pentru ca untul să nu se topească în timpul coacerii și biscuiții să se împrăștie prin tavă. De asemenea, biscuiții să fie așezați cât mai apropiați în tavă, pentru a se umfla cât mai mult posibil.
Într-un vas încăpător am adăugat făina, praful de copt, scorțișoara, fulgii de cocos și untul congelat, dat pe răzătoarea mare.
Am amestecat foarte puțin, apoi am adăugat ouăle bătute cu smântâna și afinele congelate tăvălite prin făină.
Am omogenizat rapid, pentru a nu topi untul cu căldura mâinilor.
Am format o bilă pe care am așezat-o pe blatul înfăinat, am aplatizat-o repede cu palmele și cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit am tăiat aluatul în 8 bucăți aproximativ egale.
Am introdus tava în congelator timp de 15 minute.
Înainte de copt am uns biscuiții cu lapte și am presărat fistic măcinat (hidratat și copt în prealabil).
Am copt biscuiții la foc potrivit, timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit.
Ei trebuie să capete o culoare ușor aurie, așa că în funcție de mărimea acestora pot fi gata chiar mai repede.
Nu exagerați cu durata de coacere, pentru a rămâne moi în interior și ușor crocanți la exterior.
Cu siguranță și voi îi veți iubi! 😍