Încă de când am descoperit bomboanele Raffaello m-au fascinat, recunosc și de multe ori am făcut și în casă, pe vremea când pregăteam multe dulciuri "păcătoase".
Obișnuiam să fac rețeta binecunoscută cu unt și lapte praf, printre alte ingrediente.
De data aceasta mi-am dorit să încerc varianta cu lapte condensat și tare bine am făcut căci seamănă muuuult mai bine cu varianta originală din comerț.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Procedeul de preparare este unul extrem de simplu.
Am adăugat laptele condensat într-un bol, iar peste acesta am pus fulgii de cocos.
Am omogenizat bine compoziția cu ajutorul unei spatule de silicon, apoi am luat din compoziție, am așezat în palmă, am pus câte o migdală decojită și am format o bilă, strângând compoziția între degete.
Compoziția are o textură lipicioasă, însă treaba merge destul de repede, iar la final veți putea savura gustul de-li-cios.
În funcție de preferințe și disponibilitate, puteți folosi mănuși alimentare.
După formarea bomboanelor, acestea se mai trec prin fulgi de cocos.
În interiorul câtorva bomboane eu am ales să pun zmeură, în loc de migdale.
Singurul inconvenient, în acest caz, este că se formează mai greu bomboanele, neputând strânge prea tare degetele, pentru a nu se strivi zmeura, însă gustul dulce-acrișor a fost divin, așa că e musai să faceți măcar câteva și cu zmeură.
După formare, bomboanele se pun la rece, în recipient ermetic, cel puțin 15 minute.
La noi nu s-a putut, că au dispărut prea repede.
Ingrediente
Indicații
Procedeul de preparare este unul extrem de simplu.
Am adăugat laptele condensat într-un bol, iar peste acesta am pus fulgii de cocos.
Am omogenizat bine compoziția cu ajutorul unei spatule de silicon, apoi am luat din compoziție, am așezat în palmă, am pus câte o migdală decojită și am format o bilă, strângând compoziția între degete.
Compoziția are o textură lipicioasă, însă treaba merge destul de repede, iar la final veți putea savura gustul de-li-cios.
În funcție de preferințe și disponibilitate, puteți folosi mănuși alimentare.
După formarea bomboanelor, acestea se mai trec prin fulgi de cocos.
În interiorul câtorva bomboane eu am ales să pun zmeură, în loc de migdale.
Singurul inconvenient, în acest caz, este că se formează mai greu bomboanele, neputând strânge prea tare degetele, pentru a nu se strivi zmeura, însă gustul dulce-acrișor a fost divin, așa că e musai să faceți măcar câteva și cu zmeură.
După formare, bomboanele se pun la rece, în recipient ermetic, cel puțin 15 minute.
La noi nu s-a putut, că au dispărut prea repede.