Vă e poftă de o tartă delicioasă cu cremă de brânză și jeleu de mango?
În plus, e fără zahăr adăugat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluatul fraged am pus în vasul robotului cu lamă S toate ingredientele și am pulsat de câteva ori, până acesta s-a legat.
Este foarte important ca untul, ouăle și apa să fie reci.
Aluatul se poate realiza și cu mâinile, dar cât mai rapid pentru a nu încălzi untul.
Am înfășurat bila obținută în folie alimentară și am introdus-o la frigider pentru circa 15 minute.
După aceea am întins aluatul pe o hârtie de copt și l-am transferat în tavă, continuând să-i dau forma tăvii.
Am înțepat aluatul din loc în loc cu o furculiță, apoi l-am introdus în cuptorul preîncălzit, la 170°, pentru circa 15 minute, timp în care m-am ocupat de crema de brânză.
Am amestecat crema de brânză și smântână cu bananele pasate cu furculița și scorțișoara, apoi am omogenizat compoziția.
Eu am folosit o cutie de cremă de brânză Făgăraș și o cutie de brânză Covalact.
Se poate folosi însă și brânză proaspătă de casă amestecată cu smântână grasă.
Am scos aluatul semi-copt de la cuptor, am turnat crema și am mai introdus la cuptor încă 25 de minute.
Pentru jeleul de mango am folosit doi mango bine copți.
Am pus cubulețele obținute în vasul robotului cu lamă S, am stors zeama de lămâie și am pulsat până am obținut un piure fin.
Am pus piureul pe foc și când a început să clocotească am adăugat pudra de agar agar. Am continuat să amestec încă 3-4 minute, apoi am lăsat jeleul să se răcească puțin (circa 2 minute), în chiuveta cu apă rece înainte de a-l turna peste tarta scoasă de la cuptor de circa jumătate de oră.
Dacă mango pe care îl folosiți nu este foarte dulce, puteți adauga 1-2 linguri miere (peste 1 an), însă pentru noi a fost suficient de dulce tarta, datorită bananelor din cremă.
Se poate servi după răcirea jeleului, însă noi am servit după ce a stat o noapte la frigider.
Un deliciu răcoritor!
Ingrediente
Indicații
Pentru aluatul fraged am pus în vasul robotului cu lamă S toate ingredientele și am pulsat de câteva ori, până acesta s-a legat.
Este foarte important ca untul, ouăle și apa să fie reci.
Aluatul se poate realiza și cu mâinile, dar cât mai rapid pentru a nu încălzi untul.
Am înfășurat bila obținută în folie alimentară și am introdus-o la frigider pentru circa 15 minute.
După aceea am întins aluatul pe o hârtie de copt și l-am transferat în tavă, continuând să-i dau forma tăvii.
Am înțepat aluatul din loc în loc cu o furculiță, apoi l-am introdus în cuptorul preîncălzit, la 170°, pentru circa 15 minute, timp în care m-am ocupat de crema de brânză.
Am amestecat crema de brânză și smântână cu bananele pasate cu furculița și scorțișoara, apoi am omogenizat compoziția.
Eu am folosit o cutie de cremă de brânză Făgăraș și o cutie de brânză Covalact.
Se poate folosi însă și brânză proaspătă de casă amestecată cu smântână grasă.
Am scos aluatul semi-copt de la cuptor, am turnat crema și am mai introdus la cuptor încă 25 de minute.
Pentru jeleul de mango am folosit doi mango bine copți.
Am pus cubulețele obținute în vasul robotului cu lamă S, am stors zeama de lămâie și am pulsat până am obținut un piure fin.
Am pus piureul pe foc și când a început să clocotească am adăugat pudra de agar agar. Am continuat să amestec încă 3-4 minute, apoi am lăsat jeleul să se răcească puțin (circa 2 minute), în chiuveta cu apă rece înainte de a-l turna peste tarta scoasă de la cuptor de circa jumătate de oră.
Dacă mango pe care îl folosiți nu este foarte dulce, puteți adauga 1-2 linguri miere (peste 1 an), însă pentru noi a fost suficient de dulce tarta, datorită bananelor din cremă.
Se poate servi după răcirea jeleului, însă noi am servit după ce a stat o noapte la frigider.
Un deliciu răcoritor!