Pentru că se completează atât de bine, am gătit o prăjitură cu unt de arahide și gem de cireșe amare, presărată cu alune crocante și sărate, să contrasteze toate aromele. Mmm...sfărmicioasă, aromată, dulce-sărată!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă untul de arahide cu siropul de agave și untul. Mai apoi, se adaugă un ou și o linguriță de vanilie și se amestecă până se omogenizează.
Se amestecă într-un bol separat: făina cu un praf de sare și un praf de copt și se golesc în crema de arahide.
După ce aluatul se omogenizează, se întinde 2/3 din aluat pe hârtie de copt, într-o tavă. Se poate nivela cu o lingură sau, dacă e necesar, se poate întinde cu un făcăleț.
Mai apoi, se întinde, peste aluat, gemul (am folosit gem de cireșe amare, dar folosiți gemul vostru preferat).
Apoi, se fărmițează între degete aluatul rămas și se presară peste gem. Nu vă faceți griji dacă nu ajunge peste tot pentru că vom presăra și alune sărate.
La final, se dă prăjitura la cuptor, la 180 °C, pentru 30-35 minute. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se amestecă untul de arahide cu siropul de agave și untul. Mai apoi, se adaugă un ou și o linguriță de vanilie și se amestecă până se omogenizează.
Se amestecă într-un bol separat: făina cu un praf de sare și un praf de copt și se golesc în crema de arahide.
După ce aluatul se omogenizează, se întinde 2/3 din aluat pe hârtie de copt, într-o tavă. Se poate nivela cu o lingură sau, dacă e necesar, se poate întinde cu un făcăleț.
Mai apoi, se întinde, peste aluat, gemul (am folosit gem de cireșe amare, dar folosiți gemul vostru preferat).
Apoi, se fărmițează între degete aluatul rămas și se presară peste gem. Nu vă faceți griji dacă nu ajunge peste tot pentru că vom presăra și alune sărate.
La final, se dă prăjitura la cuptor, la 180 °C, pentru 30-35 minute. Poftă bună!