Negresă cu caju și fulgi de cocos

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

De ceva vreme îmi tot stătea gândul la o negresă baby friendly.
Cum aveam în frigider 5 albușuri pe care nu voiam să le irosesc, m-am pus pe treabă și am obținut ceea ce urmează.
În cazul în care nu sunteți într-o situație similară, puteți folosi 3 ouă întregi, cu condiția să bateți separat albușurile, apoi să integrați treptat gălbenușurile, unul câte unul.

Personal, noi preferăm varianta cu albușuri, textura fiind mai densă, plus că avem suficiente preparate pe care le facem des și necesită doar gălbenușuri.

Rezultatul a fost tare delicios, iar data viitoare se cere porție dublă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 5 Albușuri
 100 gr Caju
 50 gr Chipsuri de cocos
 50 gr Faina
 30 gr Carob
 300 gr Piure de banane
 Nuci pecan
 Nuci braziliene

Mod de preparare:

1

Am bătut albușurile spumă tare, cu ajutorul mixerului.
Cu o spatulă de silicon, am integrat mai întâi caju-ul și chipsurile de cocos măcinate împreună, apoi făina amestecată cu carobul. La final am adăugat și piureul de banane, continuând să amestec ușor, până la omogenizarea compoziției.

2

Am transferat compoziția în tavă, pe hârtie de copt, am nivelat până am obținut grosimea dorită și am decorat cu nuci pecan și nuci braziliene.
*Recomandarea este ca porțiile oferite celor mici să fie fără nuci întregi. Acestea se pot măcina și se pot oferi alături de negresă, întrucât nucile întregi prezintă risc mare de înec.

3

Am copt negresa 30 de minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
După coacere se lasă la răcit pe un grătar metalic.
Noi am servit prăjitura la micul dejun, cu fructe proaspete la alegere și sos de zmeură. Sigur merge de minune și cu o înghețată de casă sau unsă cu unt de arahide… [mniam-mniam] … Un deliciu care se cere repetat cât mai curând.

Ingrediente

 5 Albușuri
 100 gr Caju
 50 gr Chipsuri de cocos
 50 gr Faina
 30 gr Carob
 300 gr Piure de banane
 Nuci pecan
 Nuci braziliene

Indicații

1

Am bătut albușurile spumă tare, cu ajutorul mixerului.
Cu o spatulă de silicon, am integrat mai întâi caju-ul și chipsurile de cocos măcinate împreună, apoi făina amestecată cu carobul. La final am adăugat și piureul de banane, continuând să amestec ușor, până la omogenizarea compoziției.

2

Am transferat compoziția în tavă, pe hârtie de copt, am nivelat până am obținut grosimea dorită și am decorat cu nuci pecan și nuci braziliene.
*Recomandarea este ca porțiile oferite celor mici să fie fără nuci întregi. Acestea se pot măcina și se pot oferi alături de negresă, întrucât nucile întregi prezintă risc mare de înec.

3

Am copt negresa 30 de minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
După coacere se lasă la răcit pe un grătar metalic.
Noi am servit prăjitura la micul dejun, cu fructe proaspete la alegere și sos de zmeură. Sigur merge de minune și cu o înghețată de casă sau unsă cu unt de arahide… [mniam-mniam] … Un deliciu care se cere repetat cât mai curând.

Note

Negresă cu caju și fulgi de cocos