Supă de pui cu găluște

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateIntermediar

Supa de pui cu găluște este preferata noastră și o gătesc destul de des.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 3 l Apă
 500 ml Concentrat de pui
 3 Pulpe de pui
 3 Morcovi
 2 Cepe
 ½ Țelină
 ½ Păstârnac
 Pătrunjel
 Condiment "Adio, Sare!"
Găluște
 3 Ouă (180 g)
 180 gr Griș

Mod de preparare:

1

Am pus apa și supa concentrată la fiert, timp în care am tocat legumele (morcovii, ceapa, țelina, păstârnacul, ardei - opțional), pe care le-am adăugat când apa a început să fiarbă.

2

Când acestea au început să se înmoaie (după circa 15 minute) am adăugat carnea gătită* în prealabil și tăiată în bucăți mai mici.

3

Între timp am pregătit găluștele astfel: am cântărit ingredientele, am bătut cu o furculiță oul întreg până și-a dublat volumul, am adăugat treptat grișul și am lăsat la odihnit circa 10 minute.

4

După cele 10 minute, am dat focul mic la supa care clocotea și cu o linguriță înmuiată în zeama fierbinte am adăugat găluștele (1/2 linguriță, pe lung, dacă vreți să iasă mai mici, sau o linguriță plină, dacă vreți să iasă mai mari).

Am acoperit cu capacul și am lăsat să fiarbă, tot la foc mic, circa 10 minute, iar la final am adăugat condimente și pătrunjel verde din belșug.

5

Cu această metodă, ies, de fiecare dată, cele mai pufoase găluște, fără bătăi de cap.

6

*Pentru a micșora timpul petrecut în bucătărie, gătesc înainte carnea în slow cooker, circa 3 ore pe high și în felul acesta obțin și o supă (concentrat de pui) delicioasă de pui, pe care o adaug la început în apa folosită pentru supa cu găluște.

Ingrediente

 3 l Apă
 500 ml Concentrat de pui
 3 Pulpe de pui
 3 Morcovi
 2 Cepe
 ½ Țelină
 ½ Păstârnac
 Pătrunjel
 Condiment "Adio, Sare!"
Găluște
 3 Ouă (180 g)
 180 gr Griș

Indicații

1

Am pus apa și supa concentrată la fiert, timp în care am tocat legumele (morcovii, ceapa, țelina, păstârnacul, ardei - opțional), pe care le-am adăugat când apa a început să fiarbă.

2

Când acestea au început să se înmoaie (după circa 15 minute) am adăugat carnea gătită* în prealabil și tăiată în bucăți mai mici.

3

Între timp am pregătit găluștele astfel: am cântărit ingredientele, am bătut cu o furculiță oul întreg până și-a dublat volumul, am adăugat treptat grișul și am lăsat la odihnit circa 10 minute.

4

După cele 10 minute, am dat focul mic la supa care clocotea și cu o linguriță înmuiată în zeama fierbinte am adăugat găluștele (1/2 linguriță, pe lung, dacă vreți să iasă mai mici, sau o linguriță plină, dacă vreți să iasă mai mari).

Am acoperit cu capacul și am lăsat să fiarbă, tot la foc mic, circa 10 minute, iar la final am adăugat condimente și pătrunjel verde din belșug.

5

Cu această metodă, ies, de fiecare dată, cele mai pufoase găluște, fără bătăi de cap.

6

*Pentru a micșora timpul petrecut în bucătărie, gătesc înainte carnea în slow cooker, circa 3 ore pe high și în felul acesta obțin și o supă (concentrat de pui) delicioasă de pui, pe care o adaug la început în apa folosită pentru supa cu găluște.

Note

Supă de pui cu găluște