Supa de pui cu găluște este preferata noastră și o gătesc destul de des.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am pus apa și supa concentrată la fiert, timp în care am tocat legumele (morcovii, ceapa, țelina, păstârnacul, ardei - opțional), pe care le-am adăugat când apa a început să fiarbă.
Când acestea au început să se înmoaie (după circa 15 minute) am adăugat carnea gătită* în prealabil și tăiată în bucăți mai mici.
Între timp am pregătit găluștele astfel: am cântărit ingredientele, am bătut cu o furculiță oul întreg până și-a dublat volumul, am adăugat treptat grișul și am lăsat la odihnit circa 10 minute.
După cele 10 minute, am dat focul mic la supa care clocotea și cu o linguriță înmuiată în zeama fierbinte am adăugat găluștele (1/2 linguriță, pe lung, dacă vreți să iasă mai mici, sau o linguriță plină, dacă vreți să iasă mai mari).
Am acoperit cu capacul și am lăsat să fiarbă, tot la foc mic, circa 10 minute, iar la final am adăugat condimente și pătrunjel verde din belșug.
Cu această metodă, ies, de fiecare dată, cele mai pufoase găluște, fără bătăi de cap.
*Pentru a micșora timpul petrecut în bucătărie, gătesc înainte carnea în slow cooker, circa 3 ore pe high și în felul acesta obțin și o supă (concentrat de pui) delicioasă de pui, pe care o adaug la început în apa folosită pentru supa cu găluște.
Ingrediente
Indicații
Am pus apa și supa concentrată la fiert, timp în care am tocat legumele (morcovii, ceapa, țelina, păstârnacul, ardei - opțional), pe care le-am adăugat când apa a început să fiarbă.
Când acestea au început să se înmoaie (după circa 15 minute) am adăugat carnea gătită* în prealabil și tăiată în bucăți mai mici.
Între timp am pregătit găluștele astfel: am cântărit ingredientele, am bătut cu o furculiță oul întreg până și-a dublat volumul, am adăugat treptat grișul și am lăsat la odihnit circa 10 minute.
După cele 10 minute, am dat focul mic la supa care clocotea și cu o linguriță înmuiată în zeama fierbinte am adăugat găluștele (1/2 linguriță, pe lung, dacă vreți să iasă mai mici, sau o linguriță plină, dacă vreți să iasă mai mari).
Am acoperit cu capacul și am lăsat să fiarbă, tot la foc mic, circa 10 minute, iar la final am adăugat condimente și pătrunjel verde din belșug.
Cu această metodă, ies, de fiecare dată, cele mai pufoase găluște, fără bătăi de cap.
*Pentru a micșora timpul petrecut în bucătărie, gătesc înainte carnea în slow cooker, circa 3 ore pe high și în felul acesta obțin și o supă (concentrat de pui) delicioasă de pui, pe care o adaug la început în apa folosită pentru supa cu găluște.