Tartă rustică cu cireșe

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

În sezonul cireșelor mâncăm proaspete foarte multe, însă de fiecare dată fac și această tartă rustică cu cireșe.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare55 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

Aluat
 500 gr Faina
 200 gr Untură din osânză/unt
 200 gr Apă minerală
Umplutură
 850 gr Cireșe (cântărite cu sâmburi)
 Zeama de la 1/2 de lămâie
 5 tsp Zahăr brut
 2 tbsp Amidon nemodificat genetic
Extra
 1 Ou
 1 tsp Zahăr brut
 Scorțișoară Ceylon

Mod de preparare:

1

2

3

Am scos sâmburii cireșelor și le-am lăsat puțin la scurs într-o sită.
Le-am amestecat apoi cu zeama de lămâie, zahărul brut (acesta se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani) și amidonul.
Am omogenizat și am lăsat amestecul deoparte cât am pregătit aluatul.

4

Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar peste ea am pus osânza.
Am omogenizat puțin, am adăugat și apa minerală și am frământat până am obținut un aluat neted și nelipicios.
Am întins aluatul, cu ajutorul unui sucitor, pe hârtie de copt, pentru a-l putea transfera în tavă cu ușurință, direct cu foaia de copt.

5

Am adăugat amestecul cu cireșe, fără zeama rezultată, lăsând liber spre margini porțiuni de circa 3 degete.
Am adus apoi aluatul dinspre margini spre centru, treptat.
Am aplatizat puțin cu ajutorul palmelor, am uns marginile cu un ou bătut, am presărat puțin zahăr brut și scorțișoară Ceylon.

6

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la 170°, pentru 45 de minute.
O minunăție a ieșit!
Eu nu m-am putut abține să nu servesc o felie călduță, alături de 2 cupe cu înghețată de vanilie și nuci pecan.
Cucurbeu pe cerul gurii… 🌈

7

*zahărul se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani

Ingrediente

Aluat
 500 gr Faina
 200 gr Untură din osânză/unt
 200 gr Apă minerală
Umplutură
 850 gr Cireșe (cântărite cu sâmburi)
 Zeama de la 1/2 de lămâie
 5 tsp Zahăr brut
 2 tbsp Amidon nemodificat genetic
Extra
 1 Ou
 1 tsp Zahăr brut
 Scorțișoară Ceylon

Indicații

1

2

3

Am scos sâmburii cireșelor și le-am lăsat puțin la scurs într-o sită.
Le-am amestecat apoi cu zeama de lămâie, zahărul brut (acesta se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani) și amidonul.
Am omogenizat și am lăsat amestecul deoparte cât am pregătit aluatul.

4

Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar peste ea am pus osânza.
Am omogenizat puțin, am adăugat și apa minerală și am frământat până am obținut un aluat neted și nelipicios.
Am întins aluatul, cu ajutorul unui sucitor, pe hârtie de copt, pentru a-l putea transfera în tavă cu ușurință, direct cu foaia de copt.

5

Am adăugat amestecul cu cireșe, fără zeama rezultată, lăsând liber spre margini porțiuni de circa 3 degete.
Am adus apoi aluatul dinspre margini spre centru, treptat.
Am aplatizat puțin cu ajutorul palmelor, am uns marginile cu un ou bătut, am presărat puțin zahăr brut și scorțișoară Ceylon.

6

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la 170°, pentru 45 de minute.
O minunăție a ieșit!
Eu nu m-am putut abține să nu servesc o felie călduță, alături de 2 cupe cu înghețată de vanilie și nuci pecan.
Cucurbeu pe cerul gurii… 🌈

7

*zahărul se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani

Note

Tartă rustică cu cireșe