În sezonul cireșelor mâncăm proaspete foarte multe, însă de fiecare dată fac și această tartă rustică cu cireșe.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am scos sâmburii cireșelor și le-am lăsat puțin la scurs într-o sită.
Le-am amestecat apoi cu zeama de lămâie, zahărul brut (acesta se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani) și amidonul.
Am omogenizat și am lăsat amestecul deoparte cât am pregătit aluatul.
Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar peste ea am pus osânza.
Am omogenizat puțin, am adăugat și apa minerală și am frământat până am obținut un aluat neted și nelipicios.
Am întins aluatul, cu ajutorul unui sucitor, pe hârtie de copt, pentru a-l putea transfera în tavă cu ușurință, direct cu foaia de copt.
Am adăugat amestecul cu cireșe, fără zeama rezultată, lăsând liber spre margini porțiuni de circa 3 degete.
Am adus apoi aluatul dinspre margini spre centru, treptat.
Am aplatizat puțin cu ajutorul palmelor, am uns marginile cu un ou bătut, am presărat puțin zahăr brut și scorțișoară Ceylon.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la 170°, pentru 45 de minute.
O minunăție a ieșit!
Eu nu m-am putut abține să nu servesc o felie călduță, alături de 2 cupe cu înghețată de vanilie și nuci pecan.
Cucurbeu pe cerul gurii… 🌈
*zahărul se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani
Ingrediente
Indicații
Am scos sâmburii cireșelor și le-am lăsat puțin la scurs într-o sită.
Le-am amestecat apoi cu zeama de lămâie, zahărul brut (acesta se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani) și amidonul.
Am omogenizat și am lăsat amestecul deoparte cât am pregătit aluatul.
Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar peste ea am pus osânza.
Am omogenizat puțin, am adăugat și apa minerală și am frământat până am obținut un aluat neted și nelipicios.
Am întins aluatul, cu ajutorul unui sucitor, pe hârtie de copt, pentru a-l putea transfera în tavă cu ușurință, direct cu foaia de copt.
Am adăugat amestecul cu cireșe, fără zeama rezultată, lăsând liber spre margini porțiuni de circa 3 degete.
Am adus apoi aluatul dinspre margini spre centru, treptat.
Am aplatizat puțin cu ajutorul palmelor, am uns marginile cu un ou bătut, am presărat puțin zahăr brut și scorțișoară Ceylon.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la 170°, pentru 45 de minute.
O minunăție a ieșit!
Eu nu m-am putut abține să nu servesc o felie călduță, alături de 2 cupe cu înghețată de vanilie și nuci pecan.
Cucurbeu pe cerul gurii… 🌈
*zahărul se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani