Shepherd’s pie

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateIntermediar

În weekend am făcut o porție mai mare de sos bolognese, cu gândul să mai și congelez pentru zile cu mai puțin timp la dispoziție.
Cum a fost gata am servit o parte cu niște paste, că pastele nu sunt refuzate sub nicio formă, doar știți.
Ce voiam să congelez, însă, a fost savurat a doua zi, sub formă de shepherd’s pie – plăcinta ciobanului.
Spun “sub formă de…”, căci aceasta se gătește cu carne de miel, de unde și numele acesteia.
Am scutit astfel timpul în care aș fi pregătit altă umplutură, special pentru aceasta.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Sos ragu
 3 Căni cu apă
 2 tbsp Ulei de măsline
 1 Morcov mare, ras fin
 1 Ceapă albă, tocată mărunt
 1 Ceapă roșie, tocată mărunt
 4 Căței de usturoi mărunțiți
 1 kg Carne tocată
 4 Roșii mari
 Cimbru
 Piper
 2 Foi de dafin
Piure
 1 kg Cartofi
 4 Gălbenușuri
 50 gr Unt
 100 ml Lapte
 Amestec mirodenii "Adio, Sare!"

Mod de preparare:

1

Pentru sosul ragu am procedat în felul următor: am pus morcovul, ceapa și usturoiul la călit în apă și ulei (10 minute pe funcția Brown a multicooker-ului).
Când acestea au început să se înmoaie am adăugat carnea tocată, iar la câteva minute roșiile rase.
Am asezonat cu condimente, am adăugat restul de apă și am gătit 25 de minute pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului.

2

În caz că folosiți un multicooker, dacă după cele 25 de minute rămâne prea mult lichid mai setați încă vreo 10 minute pe funcția Bake, până mai scade și ajunge la consistența dorită.

3

Pentru piure am fiert cartofii tăiați cubulețe, apoi i-am pasat cu ajutorul instrumentului special.

4

Am adăugat untul, gălbenușurile și laptele și am continuat să omogenizez amestecul.

5

Am montat plăcinta într-o tavă, punând sosul la bază, apoi piureul și am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 minute.

6

În rețeta originală apare și parmezanul, însă are un conținut ridicat de sare și poate fi oferit doar ocazional după vârsta de 1 an.
După vârsta de 1 an eu am mai pus cașcaval ras în amestecul de cartofi.

7

Vă spun că trebuie să încercați neapărat, căci rezultatul este delicios, iar în cazul nostru are succes de fiecare dată!

Ingrediente

Sos ragu
 3 Căni cu apă
 2 tbsp Ulei de măsline
 1 Morcov mare, ras fin
 1 Ceapă albă, tocată mărunt
 1 Ceapă roșie, tocată mărunt
 4 Căței de usturoi mărunțiți
 1 kg Carne tocată
 4 Roșii mari
 Cimbru
 Piper
 2 Foi de dafin
Piure
 1 kg Cartofi
 4 Gălbenușuri
 50 gr Unt
 100 ml Lapte
 Amestec mirodenii "Adio, Sare!"

Indicații

1

Pentru sosul ragu am procedat în felul următor: am pus morcovul, ceapa și usturoiul la călit în apă și ulei (10 minute pe funcția Brown a multicooker-ului).
Când acestea au început să se înmoaie am adăugat carnea tocată, iar la câteva minute roșiile rase.
Am asezonat cu condimente, am adăugat restul de apă și am gătit 25 de minute pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului.

2

În caz că folosiți un multicooker, dacă după cele 25 de minute rămâne prea mult lichid mai setați încă vreo 10 minute pe funcția Bake, până mai scade și ajunge la consistența dorită.

3

Pentru piure am fiert cartofii tăiați cubulețe, apoi i-am pasat cu ajutorul instrumentului special.

4

Am adăugat untul, gălbenușurile și laptele și am continuat să omogenizez amestecul.

5

Am montat plăcinta într-o tavă, punând sosul la bază, apoi piureul și am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 minute.

6

În rețeta originală apare și parmezanul, însă are un conținut ridicat de sare și poate fi oferit doar ocazional după vârsta de 1 an.
După vârsta de 1 an eu am mai pus cașcaval ras în amestecul de cartofi.

7

Vă spun că trebuie să încercați neapărat, căci rezultatul este delicios, iar în cazul nostru are succes de fiecare dată!

Note

Shepherd’s pie