Când avem poftă de ceva dulce chiar și noi cei mari, mă gândesc la variante care să fie potrivite și pentru Cireșel.
Așa a luat naștere acest sufleu cu fructe, combinând ce mai aveam prin frigider.
La ouă se poate renunța, în cazul piticilor cu alergie, întrucât banana înlocuiește oul cu succes.
Va diferi puțin textura, dar gustul este delicios în cazul ambelor variante.
Para poate fi înlocuită și cu alte fructe preferate: piersici, nectarine, mere, prune, iar în funcție de preferințe preparatul se mai poate îmbogăți cu: scorțișoară, cocos, diverse semințe sau nucifere.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat albușurile spumă tare, iar gălbenușurile se amestecă cu brânza proaspătă. Spuma de albușuri se integrează cu grijă în amestecul de brânză.
Fructele decojite și tăiate cubulețe se adaugă și ele ușor și se omogenizează bine, apoi se adaugă grișul și se incorporează.
Vasele ramekin se ung cu unt și se umplu, apoi se introduc la cuptor (fără să fie preîncălzit), la foc potrivit, circa 30 de minute sau până când sufleul capătă o culoare aurie.
Se servește călduț, dar este delicios și rece, servit simplu sau de ce nu, cu înghețată de casă.
Ingrediente
Indicații
Se bat albușurile spumă tare, iar gălbenușurile se amestecă cu brânza proaspătă. Spuma de albușuri se integrează cu grijă în amestecul de brânză.
Fructele decojite și tăiate cubulețe se adaugă și ele ușor și se omogenizează bine, apoi se adaugă grișul și se incorporează.
Vasele ramekin se ung cu unt și se umplu, apoi se introduc la cuptor (fără să fie preîncălzit), la foc potrivit, circa 30 de minute sau până când sufleul capătă o culoare aurie.
Se servește călduț, dar este delicios și rece, servit simplu sau de ce nu, cu înghețată de casă.