Nelipsitul dulce din perioada sarbatorilor
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mixam untul cu zaharul timp de cateva minute pana cand se transforma intr-o pasta iar zaharul s-a topit.
Adaugam cate un ou pana se incorporeaza bine in aluat.
Adaugam ingredientele uscate si esenta si mixam.
Scoatem aluatul din mixer si formam o bila. Aplatizam putin, punem in folie transparenta si il lasam la frigider timp de 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute intindem aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata. Grosimea aluatului e in functie de preferintele voastre. Il puteti lasa la jumatate de centimetru.
Decupam cu forme si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 6-7 minute. Timpul variaza in functie de cat de groase sunt formele.
Mixam zaharul impreuna cu albusul.
Adaugam cate o lingurita de apa. Nu adaugati toate linguritele pentru ca s-ar putea sa fie prea lichida compozitia. Daca ati adaugat prea multa, puteti rezolva situatia cu zahar pudra in plus. Trebuie sa obtinem o pasta omogena.
In cazul in care vreti sa folositi colorant lichid, trebuie sa tineti cont ca acesta va schimba consistenta si s-ar putea sa mai completati cu zahar pudra.
Ingrediente
Indicații
Mixam untul cu zaharul timp de cateva minute pana cand se transforma intr-o pasta iar zaharul s-a topit.
Adaugam cate un ou pana se incorporeaza bine in aluat.
Adaugam ingredientele uscate si esenta si mixam.
Scoatem aluatul din mixer si formam o bila. Aplatizam putin, punem in folie transparenta si il lasam la frigider timp de 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute intindem aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata. Grosimea aluatului e in functie de preferintele voastre. Il puteti lasa la jumatate de centimetru.
Decupam cu forme si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 6-7 minute. Timpul variaza in functie de cat de groase sunt formele.
Mixam zaharul impreuna cu albusul.
Adaugam cate o lingurita de apa. Nu adaugati toate linguritele pentru ca s-ar putea sa fie prea lichida compozitia. Daca ati adaugat prea multa, puteti rezolva situatia cu zahar pudra in plus. Trebuie sa obtinem o pasta omogena.
In cazul in care vreti sa folositi colorant lichid, trebuie sa tineti cont ca acesta va schimba consistenta si s-ar putea sa mai completati cu zahar pudra.