Desertul perfect de sărbători sau oricând vă e dor de gustul copilăriei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol, se amestecă făina și esența de vanilie.
Se adaugă untul rece și, cu ajutorul mâinilor, se freacă până se obține un aluat franjuri.
Se adaugă apa, puțin câte puțin, până se obține un aluat moale.
Se acoperă bolul cu o cârpă și se pune la frigider pentru 30 de minute.
Se pregătește umplutura prin amestecarea ingredientelor, până la omogenizare.
Se scoate aluatul din frigider, se ruleaza pe blatul de bucătărie acoperit de făină și se taie, cu ajutorul unui pahar, în cercuri.
Se ia fiecare cerc de aluat în parte și se așează umplutura în mijlocul acestuia.
Se rulează și se ”sigilează” la ambele capete.
Toate cornulețele se așează pe tavă, acoperită cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol, se amestecă făina și esența de vanilie.
Se adaugă untul rece și, cu ajutorul mâinilor, se freacă până se obține un aluat franjuri.
Se adaugă apa, puțin câte puțin, până se obține un aluat moale.
Se acoperă bolul cu o cârpă și se pune la frigider pentru 30 de minute.
Se pregătește umplutura prin amestecarea ingredientelor, până la omogenizare.
Se scoate aluatul din frigider, se ruleaza pe blatul de bucătărie acoperit de făină și se taie, cu ajutorul unui pahar, în cercuri.
Se ia fiecare cerc de aluat în parte și se așează umplutura în mijlocul acestuia.
Se rulează și se ”sigilează” la ambele capete.
Toate cornulețele se așează pe tavă, acoperită cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.