O rețeță de mâncare asiatică nu foarte pretențioasă, adaptată locației.Aromele se imbina perfect in a reda gustul traditional.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Orezul (neaparat cu bob lung sau basmati) se pune la fiert cu dublu cantitatea de apă pentru 15-20min, în funcție de timpul indicat pe ambalaj. Un pahar este indeajuns pentru 2 porții.
Între timp se pot pregăti restul de ingrediente și rămâne destul timp și pentru prepararea lor.
Se taie puiul cubulețe, fașii sau se poate lăsa chiar în bucăti mari (jumatăți de piept sau sferturi).
Se amestecă condimentele într-un vas, se adaugă puiul peste ele și se amestecă până când este acoperit tot puiul de condimente.
Se prăjește puiul moderat (cât să fie încă umed în interior), apoi se adaugă în tigaie legumele (ceapa, ardeiul, ardeiul iute) tăiate cubulețe. Se călesc împreună câteva minute, după care se adaugă usturoiul și ghimbirul, date prin răzătoarea mică, iar după un minut se poate adăuga laptele de cocos. Se mai lasă sub capac 2-3 minute să se îngroașe. Sosul rezultat trebuie să fie de consistență medie, nu prea gros.
Ingrediente
Indicații
Orezul (neaparat cu bob lung sau basmati) se pune la fiert cu dublu cantitatea de apă pentru 15-20min, în funcție de timpul indicat pe ambalaj. Un pahar este indeajuns pentru 2 porții.
Între timp se pot pregăti restul de ingrediente și rămâne destul timp și pentru prepararea lor.
Se taie puiul cubulețe, fașii sau se poate lăsa chiar în bucăti mari (jumatăți de piept sau sferturi).
Se amestecă condimentele într-un vas, se adaugă puiul peste ele și se amestecă până când este acoperit tot puiul de condimente.
Se prăjește puiul moderat (cât să fie încă umed în interior), apoi se adaugă în tigaie legumele (ceapa, ardeiul, ardeiul iute) tăiate cubulețe. Se călesc împreună câteva minute, după care se adaugă usturoiul și ghimbirul, date prin răzătoarea mică, iar după un minut se poate adăuga laptele de cocos. Se mai lasă sub capac 2-3 minute să se îngroașe. Sosul rezultat trebuie să fie de consistență medie, nu prea gros.