Propun aceasta reteta de bagels intr-o zi de weekend pentru a putea sa servesti brunch-ul perfect. Ingredientele sunt pentru 4 bucati, asa ca daca doresti sa faci mai multe dubleaza sau tripleaza cantitatea,
Ingrediente:
Mod de preparare:
Int-un bol amestecam apa cu drojdia, zaharul si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si turnam peste drojdia, dupa care amestecam cu mana si framantam aluatul pentru 10 minte pana devine elastic si fin. Formam aluatul intr-o bila si il lasam la dospit pentru 1 ora.
Dupa dospire aluatul se imparte in 4 si se formeaza 4 bile si le lasam 10 minute la odihnit. Dupa cele 10 minute, se face o gaura in mijlocul lor de 2 cm diametru si punem bagels-urile la fiert in apa, cate 1 minut pe fiecare parte.
Dupa ce se scot din apa se pun pe tava, se ung cu ou si se presara seminte de susan. Se dau la cuptor la 220 grade C pentru 15-20 minute sau pana devin aurii.
Ingrediente
Indicații
Int-un bol amestecam apa cu drojdia, zaharul si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si turnam peste drojdia, dupa care amestecam cu mana si framantam aluatul pentru 10 minte pana devine elastic si fin. Formam aluatul intr-o bila si il lasam la dospit pentru 1 ora.
Dupa dospire aluatul se imparte in 4 si se formeaza 4 bile si le lasam 10 minute la odihnit. Dupa cele 10 minute, se face o gaura in mijlocul lor de 2 cm diametru si punem bagels-urile la fiert in apa, cate 1 minut pe fiecare parte.
Dupa ce se scot din apa se pun pe tava, se ung cu ou si se presara seminte de susan. Se dau la cuptor la 220 grade C pentru 15-20 minute sau pana devin aurii.