O budinca savuroasa, cremoasa, cu mere aromate si calorii putine!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am încins cuptorul la 200 de grade, fără ventilație.
Am preparat întâi aluatul: am pus toate ingredientele, cu excepția merelor și a fulgilor de migdale, într-un bol și le-am amestecat bine cu un tel. Poate părea puțin aluat, dar aveți încredere, este suficient!
Am curățat merele, le-am feliat cu o răzătoare tip mandolină, le-am amestecat în aluat, având grijă ca fiecare feliuță să fie bine acoperită. Ca să nu se oxideze și să le încorporați ușor, puneți fiecare măr pe rând, pe măsură ce îl curățați și îl feliați.
Am uns o tavă de chec cu unt, am răsturnat amestecul și l-am nivelat, apoi am presărat fulgii de migdale.
Am copt budinca în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 50-55 de minute. Dacă vi se pare că se rumenește prea tare deasupra, o puteți acoperi cu hârtie de copt. Budinca este gata când este rumenită, bine închegată și trece testul scobitorii.
După coacere, dacă doriți să o serviți călduță, trebuie lăsată cam 15-20 de minute să se răcorească pentru a o felia frumos. Eu am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei, apoi am dat-o la frigider câteva ore înainte de a o tăia, întrucât o prefer rece.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Am încins cuptorul la 200 de grade, fără ventilație.
Am preparat întâi aluatul: am pus toate ingredientele, cu excepția merelor și a fulgilor de migdale, într-un bol și le-am amestecat bine cu un tel. Poate părea puțin aluat, dar aveți încredere, este suficient!
Am curățat merele, le-am feliat cu o răzătoare tip mandolină, le-am amestecat în aluat, având grijă ca fiecare feliuță să fie bine acoperită. Ca să nu se oxideze și să le încorporați ușor, puneți fiecare măr pe rând, pe măsură ce îl curățați și îl feliați.
Am uns o tavă de chec cu unt, am răsturnat amestecul și l-am nivelat, apoi am presărat fulgii de migdale.
Am copt budinca în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 50-55 de minute. Dacă vi se pare că se rumenește prea tare deasupra, o puteți acoperi cu hârtie de copt. Budinca este gata când este rumenită, bine închegată și trece testul scobitorii.
După coacere, dacă doriți să o serviți călduță, trebuie lăsată cam 15-20 de minute să se răcorească pentru a o felia frumos. Eu am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei, apoi am dat-o la frigider câteva ore înainte de a o tăia, întrucât o prefer rece.
Pofta buna!