O prăjitură foarte gustoasă, fragedă și aspectuoasă, se pregătește simplu și rapid, cu minim efort.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Freacă ouăle cu zahărul, iaurtul și câteva picături de esență de vanilie.
Când s-a topit zahărul, adaugă untul la temperatura camerei, pasat cu furculița.
Pune bicarbonatul stins cu oțet și amestecă.
Adaugă treptat făina, până ce aluatul devine ca o plastelină și nu se mai văd bucăți de unt.
Întinde cu degetele trei sferturi din cantitatea de aluat în tavă și dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 30 de minute.
Între timp, pisează ( mai mare ) miezul de nucă și amestecă-l cu gem ( de prune, cireșe, piersici sau ce preferi).
Rade restul de aluat.
Când blatul este gata, scoate tava și întinde gemul amestecat cu nucă.
Presară răzătura de aluat și dă zece minute la cuptor, până ce se rumenește.
Ingrediente
Indicații
Freacă ouăle cu zahărul, iaurtul și câteva picături de esență de vanilie.
Când s-a topit zahărul, adaugă untul la temperatura camerei, pasat cu furculița.
Pune bicarbonatul stins cu oțet și amestecă.
Adaugă treptat făina, până ce aluatul devine ca o plastelină și nu se mai văd bucăți de unt.
Întinde cu degetele trei sferturi din cantitatea de aluat în tavă și dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 30 de minute.
Între timp, pisează ( mai mare ) miezul de nucă și amestecă-l cu gem ( de prune, cireșe, piersici sau ce preferi).
Rade restul de aluat.
Când blatul este gata, scoate tava și întinde gemul amestecat cu nucă.
Presară răzătura de aluat și dă zece minute la cuptor, până ce se rumenește.