Bile cu orez și mozzarella

AutorNina
DificultateIntermediar

O modalitate foarte interesantă de a servi orezul fiert obișnuit. Aceste bile umplute cu orez și mozzarella sunt perfecte pentru o cină în familie.

ShareSave
Randamente24 de porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

Pentru risotto :
 30 ml ulei de măsline
 1 ceapă mică, tocată mărunt
 2 căței de usturoi, tocați
 250 gr orez risotto
 160 ml vin alb ( opțional )
 700 ml supă de pui sau de legume
 125 ml smântână lichidă pentru gătit
 280 gr mazăre congelată
 sare și piper negru măcinat
 120 gr parmezan, ras
Pentru umplutură :
 24 bile de mozzarella
 140 gr făină
 4 ouă, bătute ușor
 150 gr pesmet
 ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
 sferturi de lămâie

Mod de preparare:

1

Pentru a prepara risotto, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, adâncă. Prăjește ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adaugă orezul și prăjește încă 5 minute.

2

Toarnă vinul și fierbe încet până când s-a absorbit în orez. Dacă nu-ți place cu vin, sari peste acest pas. Încălzește supa, apoi toarn-o treptat în amestecul de orez, amestecând bine după fiecare adăugare.

3

După ce termini supa și orezul are un aspect lipicios, adaugă smântâna și amestecă bine. Lasă să fiarbă până când orezul este complet fiert și amestecul are o textură cremoasă. Adaugă mazărea și agită timp de 2 minute. Condimentează bine cu sare și piper negru. Ia tigaia de pe foc și adaugă parmezanul. Lasă să se răcească.

4

Ia câte o lingură de risotto rece și rulează-l bile mici, de mărimea unei mingi de golf. Introdu câte o bilă de mozzarella în fiecare minge de risotto. Dă biluțele prin făină, ou și apoi prin pesmet. Ai grijă să fie bine acoperite cu pesmet.

5

Încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu și prăjește bilele până devin aurii și crocante. Lasă-le la scurs pe un prosop de bucătărie și servește-le calde, cu felii de lămâie.

Ingrediente

Pentru risotto :
 30 ml ulei de măsline
 1 ceapă mică, tocată mărunt
 2 căței de usturoi, tocați
 250 gr orez risotto
 160 ml vin alb ( opțional )
 700 ml supă de pui sau de legume
 125 ml smântână lichidă pentru gătit
 280 gr mazăre congelată
 sare și piper negru măcinat
 120 gr parmezan, ras
Pentru umplutură :
 24 bile de mozzarella
 140 gr făină
 4 ouă, bătute ușor
 150 gr pesmet
 ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
 sferturi de lămâie

Indicații

1

Pentru a prepara risotto, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, adâncă. Prăjește ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adaugă orezul și prăjește încă 5 minute.

2

Toarnă vinul și fierbe încet până când s-a absorbit în orez. Dacă nu-ți place cu vin, sari peste acest pas. Încălzește supa, apoi toarn-o treptat în amestecul de orez, amestecând bine după fiecare adăugare.

3

După ce termini supa și orezul are un aspect lipicios, adaugă smântâna și amestecă bine. Lasă să fiarbă până când orezul este complet fiert și amestecul are o textură cremoasă. Adaugă mazărea și agită timp de 2 minute. Condimentează bine cu sare și piper negru. Ia tigaia de pe foc și adaugă parmezanul. Lasă să se răcească.

4

Ia câte o lingură de risotto rece și rulează-l bile mici, de mărimea unei mingi de golf. Introdu câte o bilă de mozzarella în fiecare minge de risotto. Dă biluțele prin făină, ou și apoi prin pesmet. Ai grijă să fie bine acoperite cu pesmet.

5

Încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu și prăjește bilele până devin aurii și crocante. Lasă-le la scurs pe un prosop de bucătărie și servește-le calde, cu felii de lămâie.

Note

Bile cu orez și mozzarella