Ati incercat sa preparati galette sarate? Daca nu, trebuie sa incepeti fix cu aceasta reteta. Este o idee perfecta pentru un pranz, brunch, sau de luat la pachet. Combinatia de ciuperci si branza gorgonzola este una castigatoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecam cu forta si energie multa, faina, untul rece taiam cubulete si sarea pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga apoi apa rece si oul. Amestecam pana obtinem un aluat omogen. Invelim aluatul in folie de alimentara si-l lasam la frigider pentru 30 de minute.
Cat aluatul se odihneste, taiem marunt ceapa si usturoiul, ciupercile le taiem dupa cum dorim ( felii, cuburi), le calim pe toate in putin ulei, pana cand apa lasata de ciuperci se evapora apoi le lasam la racit.
Aluatul se intinde subtire intr-o forma rotunda sau ovala, intepam aluatul cu furculita, adaugam in mijloc ciupercile si pe deasupra bucatile de gorgonzola. Pliem marginile aluatului peste compozitie. Ungem marginile cu un ou batut si putem adaugam cativa fulgi de sare.
Coacem tarta rustica in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute pana se rumeneste usor pe margine. Se poate servi calda sau rece, eu o prefer rece!
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol se amestecam cu forta si energie multa, faina, untul rece taiam cubulete si sarea pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga apoi apa rece si oul. Amestecam pana obtinem un aluat omogen. Invelim aluatul in folie de alimentara si-l lasam la frigider pentru 30 de minute.
Cat aluatul se odihneste, taiem marunt ceapa si usturoiul, ciupercile le taiem dupa cum dorim ( felii, cuburi), le calim pe toate in putin ulei, pana cand apa lasata de ciuperci se evapora apoi le lasam la racit.
Aluatul se intinde subtire intr-o forma rotunda sau ovala, intepam aluatul cu furculita, adaugam in mijloc ciupercile si pe deasupra bucatile de gorgonzola. Pliem marginile aluatului peste compozitie. Ungem marginile cu un ou batut si putem adaugam cativa fulgi de sare.
Coacem tarta rustica in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute pana se rumeneste usor pe margine. Se poate servi calda sau rece, eu o prefer rece!