Cine a spus că tradiționalul salam de biscuiți nu își are loc pe mesele festive? Vă prezint mai jos o rețetă adaptată care poate fi atracția principală pe masa de Paști.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se rup biscuiții în bucăți mari de aproximativ 1 cm.
Într-o oală se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, untul, cacao, ciocolată și se aduc la punctul de fierbere.
Se toarnă lichidul fierbinte peste biscuiți și se amestecă cu o spatulă până ce toți biscuiții sunt acoperiți.
Se adaugă portocala și stafidele și se amestecă până se distribuie uniform.
Compoziția de biscuiți se pune într-o formă de tort cu pereți detașabili. Tava mea are 20 cm. (Se poate folosi orice tavă în care ați pus folie alimentară).
Se presează bine biscuiții cu o lingură sau un pahar.
Într-o cană se pune frișca lichidă împreună cu ciocolata. Se pun la cuptorul cu microunde 30sec apoi se amestecă bine până ciocolata este topită.
Se toarnă peste tortul de biscuiți, se pun deasupra și ouăle de ciocolată mărunțite și se lasă la rece pentru 1,2 ore sau peste noapte dacă puteți rezista.
Ingrediente
Indicații
Se rup biscuiții în bucăți mari de aproximativ 1 cm.
Într-o oală se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, untul, cacao, ciocolată și se aduc la punctul de fierbere.
Se toarnă lichidul fierbinte peste biscuiți și se amestecă cu o spatulă până ce toți biscuiții sunt acoperiți.
Se adaugă portocala și stafidele și se amestecă până se distribuie uniform.
Compoziția de biscuiți se pune într-o formă de tort cu pereți detașabili. Tava mea are 20 cm. (Se poate folosi orice tavă în care ați pus folie alimentară).
Se presează bine biscuiții cu o lingură sau un pahar.
Într-o cană se pune frișca lichidă împreună cu ciocolata. Se pun la cuptorul cu microunde 30sec apoi se amestecă bine până ciocolata este topită.
Se toarnă peste tortul de biscuiți, se pun deasupra și ouăle de ciocolată mărunțite și se lasă la rece pentru 1,2 ore sau peste noapte dacă puteți rezista.