Tofu Dulce Acrisor Vegan Cu Orez Basmati

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O reteta plina de arome si foarte gustoasa pentru vegani.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 400 gr tofu
 150 ml apa
 6 tsp amidon de porumb
 3 tbsp sos de soia
 4 catei usturoi
 1 tsp ghimbir
 3 tsp zahar brun
 1 tbsp otet
 1 tbsp sos dulce acrisor sau ketchup
 ½ tsp fulgi de chili

Mod de preparare:

1

Intr-un bol adaugam cubulete de tofu (scurse foarte bine de apa), 4 lingurite amidon de porumb, 2 linguri sos de soia si amestecam bine, dupa care prajim cubuletele in 2-3 linguri ulei pentru 2 minute pe fiecare parte.

2

Intr-o tigaie calim usturoi si ghimbir in 1 lingura de ulei pentru 3 minute dupa care adaugam apa si restul ingredientelor si lasam la foc mic pentru 5-10 minute pana ce devine un sos gros si lipicios.

3

La final adaugam, peste sos, bucatelele de tofu prajite si semintele de susan.

4

Servim cu orez basmati

Ingrediente

 400 gr tofu
 150 ml apa
 6 tsp amidon de porumb
 3 tbsp sos de soia
 4 catei usturoi
 1 tsp ghimbir
 3 tsp zahar brun
 1 tbsp otet
 1 tbsp sos dulce acrisor sau ketchup
 ½ tsp fulgi de chili

Indicații

1

Intr-un bol adaugam cubulete de tofu (scurse foarte bine de apa), 4 lingurite amidon de porumb, 2 linguri sos de soia si amestecam bine, dupa care prajim cubuletele in 2-3 linguri ulei pentru 2 minute pe fiecare parte.

2

Intr-o tigaie calim usturoi si ghimbir in 1 lingura de ulei pentru 3 minute dupa care adaugam apa si restul ingredientelor si lasam la foc mic pentru 5-10 minute pana ce devine un sos gros si lipicios.

3

La final adaugam, peste sos, bucatelele de tofu prajite si semintele de susan.

4

Servim cu orez basmati

Note

Tofu Dulce Acrisor Vegan Cu Orez Basmati