Unele dintre cele mai cremoase pasta cu ciuperci pe care le-am facut, dar si cele mai gustoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Fierbem pastele in apa cu sare si salvam 100 ml din apa in care au fiert pastele.
Taiem ciupercile si le punem la calit in unt si ulei de masline pentru 5 minute, dupa care adaugam sare, piper, cimbru, usturoi tocat marunt si lasam inca 5-10 minute sau pana ciupercile devin maro.
Turnam vinul alb pentru a deglasa tigaia si lasam la foc mare pana ce acesta se va evpora aproape de tot.
La final turnam smantana lichida , parmezanul ras si lasam la foc mic pana ce sosul de ciuperci devine usor ingrosat.
In final se pun pastele peste sos si se adauga 50-10 ml din apa in care au fiert pastele si amestecam pana avem un sos fin si matasos.
Se servesc cu extra parmezan si patrunjel
Ingrediente
Indicații
Fierbem pastele in apa cu sare si salvam 100 ml din apa in care au fiert pastele.
Taiem ciupercile si le punem la calit in unt si ulei de masline pentru 5 minute, dupa care adaugam sare, piper, cimbru, usturoi tocat marunt si lasam inca 5-10 minute sau pana ciupercile devin maro.
Turnam vinul alb pentru a deglasa tigaia si lasam la foc mare pana ce acesta se va evpora aproape de tot.
La final turnam smantana lichida , parmezanul ras si lasam la foc mic pana ce sosul de ciuperci devine usor ingrosat.
In final se pun pastele peste sos si se adauga 50-10 ml din apa in care au fiert pastele si amestecam pana avem un sos fin si matasos.
Se servesc cu extra parmezan si patrunjel