Iata o varianta delicioasa de a gati iepurele de casa, mai exact intr-o friptura la cuptor, alaturi de legumele preferate. Va sfatuiesc sa folositi un astfel de vas pentru a-l gati pentru ca iese foarte, foarte fraged.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am portionat iepurele si l-am pus in vasul din ceramica. Am adaugat apoi toate ingredientele, fara sa fie importanta ordinea pentru ca oricum le-am amestecat pe toate.
Am adaugat deci peste iepure: ceapa tocata, morcovii taiati rondele, ardeii grasi taiati in cuburi potrivite, dovlecelul taiat in bucati mai mari, usturoiul taiat in felii. Am asezonat cu sare, piper, boia afumata, cimbru, foi de dafin. Am turnat apa, suc de rosii si pasta de ardei kapia. Pentru un plus de gust si grasime (iepurele are o carne slaba) am adaugat si doua linguri de untura de porc.
Am amestecat toate ingredientele si am lasat vasul cu capac, la cuptor timp de aproximativ 90 de minute la 170°C. Cand a fost gata, am presarat patrunjel tocat si am servit alaturi de mamaliga calda si salata de varza.
Ingrediente
Indicații
Am portionat iepurele si l-am pus in vasul din ceramica. Am adaugat apoi toate ingredientele, fara sa fie importanta ordinea pentru ca oricum le-am amestecat pe toate.
Am adaugat deci peste iepure: ceapa tocata, morcovii taiati rondele, ardeii grasi taiati in cuburi potrivite, dovlecelul taiat in bucati mai mari, usturoiul taiat in felii. Am asezonat cu sare, piper, boia afumata, cimbru, foi de dafin. Am turnat apa, suc de rosii si pasta de ardei kapia. Pentru un plus de gust si grasime (iepurele are o carne slaba) am adaugat si doua linguri de untura de porc.
Am amestecat toate ingredientele si am lasat vasul cu capac, la cuptor timp de aproximativ 90 de minute la 170°C. Cand a fost gata, am presarat patrunjel tocat si am servit alaturi de mamaliga calda si salata de varza.