Rulouri pufoase și aromate, perfecte pentru cafeaua de dimineață!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă laptele călduț cu drojdia,zahărul și se lasă la dospit 15 minute.
Într-un bol se pune făina, sarea, ouăle, untul și amestecul de lapte cu drojdie și se omogenizează. Aluatul se frământă câteva minute, este destul de umed și lipicios, putem adăuga puțină faină să îl putem modela însă nu multă, pentru a putea rămâne pufos.
Se acoperă bolul și se lasă la crescut până își dublează volumul.
Întindem aluatul într-un strat cu grosimea aproximativ de 0.5 cm, pe jumătate din suprafață, îl ungem cu ciocolata, presărăm nucile și împăturim, aducem jumătatea de aluat goală peste cea unsă.
Lăsăm aluatul la frigider 30 de minute, după care tăiem fâșii de 3 cm, fiecare încă o dată pe mijloc pentru a putea împleti apoi rulăm.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, punem rulourile și le lăsăm la crescut.
După ce și-au dublat volumul le ungem cu ou, opțional presărăm nucă și le coacem la 170 de grade timp de 15-20 de minute.
Ingrediente
Indicații
Se amestecă laptele călduț cu drojdia,zahărul și se lasă la dospit 15 minute.
Într-un bol se pune făina, sarea, ouăle, untul și amestecul de lapte cu drojdie și se omogenizează. Aluatul se frământă câteva minute, este destul de umed și lipicios, putem adăuga puțină faină să îl putem modela însă nu multă, pentru a putea rămâne pufos.
Se acoperă bolul și se lasă la crescut până își dublează volumul.
Întindem aluatul într-un strat cu grosimea aproximativ de 0.5 cm, pe jumătate din suprafață, îl ungem cu ciocolata, presărăm nucile și împăturim, aducem jumătatea de aluat goală peste cea unsă.
Lăsăm aluatul la frigider 30 de minute, după care tăiem fâșii de 3 cm, fiecare încă o dată pe mijloc pentru a putea împleti apoi rulăm.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, punem rulourile și le lăsăm la crescut.
După ce și-au dublat volumul le ungem cu ou, opțional presărăm nucă și le coacem la 170 de grade timp de 15-20 de minute.