Una dintre retetele mele preferate cand vine vorba de un mic dejun rapid si diferit
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se incorporeaza untul in faina cu ajutorul degetelor pana se obtine o consistenta nisipoasa.
Se adauga praful de copt, bicarbonatul, zaharul si se amesteca usor.
Se adauga afinele congelate si se amesaca in compozitia uscata.
Laptele si oul se amesteca separat apoi se adauga peste ingredientele uscate. Se framanta usor compozitia pana se incorporeaza ingredientele, pana nu mai ramane faina uscata.
Se pune aluatul pe o hartie de copt, se aplatizeaza usor cu mainile pana obtinem un cerc de aprox 1,5 cm grosime.
Se taie cercul pe jumatate, apoi inca o data si inca o data ca sa obtinem triunghiuri.
Despartim usor triunghiurile si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min sau pana cand devin aurii deasupra.
Se pot servi la cafea, cu gem sau frisca, sau ambele. Sunt delicioase.
Ingrediente
Indicații
Se incorporeaza untul in faina cu ajutorul degetelor pana se obtine o consistenta nisipoasa.
Se adauga praful de copt, bicarbonatul, zaharul si se amesteca usor.
Se adauga afinele congelate si se amesaca in compozitia uscata.
Laptele si oul se amesteca separat apoi se adauga peste ingredientele uscate. Se framanta usor compozitia pana se incorporeaza ingredientele, pana nu mai ramane faina uscata.
Se pune aluatul pe o hartie de copt, se aplatizeaza usor cu mainile pana obtinem un cerc de aprox 1,5 cm grosime.
Se taie cercul pe jumatate, apoi inca o data si inca o data ca sa obtinem triunghiuri.
Despartim usor triunghiurile si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min sau pana cand devin aurii deasupra.
Se pot servi la cafea, cu gem sau frisca, sau ambele. Sunt delicioase.