Ai mancat si tu napolitane de casa in copilarie? Erau preferatele mele, dar mama mea nu a facut niciodata. Le mancam prin vecini sau de la matusi. Am crezut ca e cea mai dificila reteta din lume. Si ce credeti? E cea mai simpla.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Topeste untul, zaharul si laptele intr-o cratita la foc mic. Cand incepe sa fiarba, pune deoparte si lasa la racit.
Adauga laptele praf si cacao si amesteca bine pana se incorporeaza ingredientele si devine o crema fina.
Intinde ciocolata obtinuta pe fiecare foaie de napolitana, pana le termini, fara sa pui si deasupra.
Acopera ultima foaie cu o folie alimentara sau de aluminiu si pune o greutate peste ele. Eu am folosit un tocator de lemn apoi am pus ceva greu peste tocator.
Lasa la odihnit aproximativ 4 ore, apoi taie cu un cutit ascutit in formele preferate.
*daca vrei sa ai si strat alb de ciocolata, foloseste-o inainte sa adaugi cacao in compozitie.
Ingrediente
Indicații
Topeste untul, zaharul si laptele intr-o cratita la foc mic. Cand incepe sa fiarba, pune deoparte si lasa la racit.
Adauga laptele praf si cacao si amesteca bine pana se incorporeaza ingredientele si devine o crema fina.
Intinde ciocolata obtinuta pe fiecare foaie de napolitana, pana le termini, fara sa pui si deasupra.
Acopera ultima foaie cu o folie alimentara sau de aluminiu si pune o greutate peste ele. Eu am folosit un tocator de lemn apoi am pus ceva greu peste tocator.
Lasa la odihnit aproximativ 4 ore, apoi taie cu un cutit ascutit in formele preferate.
*daca vrei sa ai si strat alb de ciocolata, foloseste-o inainte sa adaugi cacao in compozitie.