Cand mi se face dor de casa gatesc ardei umpluti. Am cele mai multe amintiri legate de acest preparat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala ardeii si se taie capetele cu un cutit. Se scot semintele si se spala si in interior apoi se scurg bine de apa.
Intr-un bol se amesteca carnea tocata, ceapa tocata, morcovul ras la razatoare, oul, orezul, mararul, patrunjelul, sare, piper, boia si bulionul se se amesteca bine.
Cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga se pune compozitia in ardei, lasand putin spatiu pentru a avea loc orezul sa se umfle.
Se taie capace de rosie si se pun peste umplutura.
Se pun ardeii intr-o oala potrivita (~20 cm) si se adauga sosul de rosii, frunzele de dafin, sare, piper si se completeaza cu apa pana aproape sa acopere ardeii. Daca este nevoie, puteti pune o farfurie deasupra pentru a tine ardeii la un loc.
Se fierb pe foc mic 30-40 minute sau pana cand carnea este gatita.
Se servesc cu smantana si marar tocat.
Ingrediente
Indicații
Se spala ardeii si se taie capetele cu un cutit. Se scot semintele si se spala si in interior apoi se scurg bine de apa.
Intr-un bol se amesteca carnea tocata, ceapa tocata, morcovul ras la razatoare, oul, orezul, mararul, patrunjelul, sare, piper, boia si bulionul se se amesteca bine.
Cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga se pune compozitia in ardei, lasand putin spatiu pentru a avea loc orezul sa se umfle.
Se taie capace de rosie si se pun peste umplutura.
Se pun ardeii intr-o oala potrivita (~20 cm) si se adauga sosul de rosii, frunzele de dafin, sare, piper si se completeaza cu apa pana aproape sa acopere ardeii. Daca este nevoie, puteti pune o farfurie deasupra pentru a tine ardeii la un loc.
Se fierb pe foc mic 30-40 minute sau pana cand carnea este gatita.
Se servesc cu smantana si marar tocat.