Lipii roz

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Chimia m-a surprins din nou. Cum au iesit lipiile roz? Simplu. O reactie chimica dintre turmeric, iaurt si o sursa de caldura.

ShareSave
Acelasi gust dar cu o culoare diferita
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 400 gr Faina
 300 ml Iaurt de baut
 1 tsp Bicarbonat sodiu
 1 tsp Sare
 ½ tsp Turmeric
 ½ tsp Curry pudra

Mod de preparare:

1

Se amesteca toate ingredientele uscate, se formeaza o gaura in centru si se adauga iaurtul.

2

Se framanta usor aluatul pana nu mai ramane faina uscata. Daca aluatul e prea moale, mai adaugati putina faina.

3

Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca jumatate de ora.

4

Dupa ce s-a odihnit, imparte aluatul in 8 si intinde fiecare bucata pe blatul infainat.

5

Lipiile formate se pun intr-o tigaie neaderenta, bine incinsa, pe aragaz, la foc mic si se intorc dupa 2,3 minute.

6

Se pot servi calde sau reci.

Ingrediente

 400 gr Faina
 300 ml Iaurt de baut
 1 tsp Bicarbonat sodiu
 1 tsp Sare
 ½ tsp Turmeric
 ½ tsp Curry pudra

Indicații

1

Se amesteca toate ingredientele uscate, se formeaza o gaura in centru si se adauga iaurtul.

2

Se framanta usor aluatul pana nu mai ramane faina uscata. Daca aluatul e prea moale, mai adaugati putina faina.

3

Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca jumatate de ora.

4

Dupa ce s-a odihnit, imparte aluatul in 8 si intinde fiecare bucata pe blatul infainat.

5

Lipiile formate se pun intr-o tigaie neaderenta, bine incinsa, pe aragaz, la foc mic si se intorc dupa 2,3 minute.

6

Se pot servi calde sau reci.

Note

Lipii roz