Această rețetă de pui în sos cremos este varianta mea a rețetei englezești de Marry me chicken. Povestea zice că dacă-i pregătiți partenerului acest delicios pui în sos cremos vă puteți aștepta la dragoste eternă, declarații sau chiar cereri în căsătorie. Pentru ca deh....dragostea trece prin stomac... Ce e drept e drept! Este absolut delicios așa că vă invit să încercați această rețetă cu mare drag, va fi curcubeu pe cerul gurii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începem prin a amesteca făina cu puțină sare și piper. Tăiem pieptul de pui în fileuri. Eu l-am tăiat și în jumătate pe toată lungimea lui pentru a nu avea bucăți prea groase. Treceți fiecare bucată de pui prin făina, scuturați excesul și transferați pe o farfurie.
Într-o tigaie plată, dar încăpătoare puneți untul și uleiul la încălzit. Când untul s-a topit puneți bucățile de pui la prăjit până se rumenesc pe ambele părți, apoi scoateți-le și transferați-le într-o farfurie. Dați deoparte.
Puneți usturoiul pisat în tigaie și sotați-l pentru 30 de secunde. Adăugați supa caldă și smântâna și omogenizați totul bine. Adăugați parmezanul, roșiile cherry tăiate în jumătăți și condimentele apoi continuați să gătiți totul pentru 5 minute. Adăugați sare după gust, amestecați apoi puneți carnea înapoi în tigaie și mai gătiți totul pentru încă 2-3 minute cât să se îngroașe puțin sosul.
Puiul este gata! Ornați cu frunze proaspete de busuioc sau mărar și serviți-l cu paste fierte (la care ați adăugat puțin unt), piure de cartofi, pâine prăjită sau orez. E o bunătate!
Ingrediente
Indicații
Începem prin a amesteca făina cu puțină sare și piper. Tăiem pieptul de pui în fileuri. Eu l-am tăiat și în jumătate pe toată lungimea lui pentru a nu avea bucăți prea groase. Treceți fiecare bucată de pui prin făina, scuturați excesul și transferați pe o farfurie.
Într-o tigaie plată, dar încăpătoare puneți untul și uleiul la încălzit. Când untul s-a topit puneți bucățile de pui la prăjit până se rumenesc pe ambele părți, apoi scoateți-le și transferați-le într-o farfurie. Dați deoparte.
Puneți usturoiul pisat în tigaie și sotați-l pentru 30 de secunde. Adăugați supa caldă și smântâna și omogenizați totul bine. Adăugați parmezanul, roșiile cherry tăiate în jumătăți și condimentele apoi continuați să gătiți totul pentru 5 minute. Adăugați sare după gust, amestecați apoi puneți carnea înapoi în tigaie și mai gătiți totul pentru încă 2-3 minute cât să se îngroașe puțin sosul.
Puiul este gata! Ornați cu frunze proaspete de busuioc sau mărar și serviți-l cu paste fierte (la care ați adăugat puțin unt), piure de cartofi, pâine prăjită sau orez. E o bunătate!