Am primit un ghiveci frumos cu busuioc zilele trecute și m-am gândit să-l inaugurez ieri, că tot a fost seara de pizza, când am testat diferite sortimente. Am pregătit și copt fiecare pizza altfel. Le-am făcut mai mici, ca să putem mânca din toate. Fiecare a avut favorita lui.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe frământarea, până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient frământat).
Se presară făină pe blatul de lucru (o mână de făină) și se frământă atât cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol (pudrat cu puțină făină) și se lasă deoparte, la dospit 25 de minute.
Se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc. Se transferă într-o tavă pentru pizza, cu orificii.
Se scurge bine bulgărele de mozzarella și se rupe în bucăți, cu mâna și se presară pe pizza.
Se rade și mozzarella (din cea tip bloc).
Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți, se presară peste brânzeturi, pentru un aspect plăcut.
Se decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și înainte de coacere, și după coacere.
Se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza). De data aceasta, nu am mai introdus tavă cu apă pentru aburi, așa că blatul a ieșit crocant la exterior și pufos în interior. Am copt-o fix 14 minute, a ieșit rumenă.
Poftă Bună!
Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, apoi am transferat aluatul pe blatul presărat cu puțină făină și am mai frământat doar cât să-i dau formă, de aceea am avut nevoie de mai puțină făină decât de obicei.
Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dilzovă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.
Ingrediente
Indicații
Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe frământarea, până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient frământat).
Se presară făină pe blatul de lucru (o mână de făină) și se frământă atât cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol (pudrat cu puțină făină) și se lasă deoparte, la dospit 25 de minute.
Se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc. Se transferă într-o tavă pentru pizza, cu orificii.
Se scurge bine bulgărele de mozzarella și se rupe în bucăți, cu mâna și se presară pe pizza.
Se rade și mozzarella (din cea tip bloc).
Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți, se presară peste brânzeturi, pentru un aspect plăcut.
Se decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și înainte de coacere, și după coacere.
Se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza). De data aceasta, nu am mai introdus tavă cu apă pentru aburi, așa că blatul a ieșit crocant la exterior și pufos în interior. Am copt-o fix 14 minute, a ieșit rumenă.
Poftă Bună!
Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, apoi am transferat aluatul pe blatul presărat cu puțină făină și am mai frământat doar cât să-i dau formă, de aceea am avut nevoie de mai puțină făină decât de obicei.
Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dilzovă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.