Biscuiți cu bacon

AutorRamona Olaru
DificultateIntermediar

Acești delicioși biscuiți cu bacon merg foarte bine serviți pe post de gustare sau ca aperitive reci în cazul în care găzduiți o petrecere. Sunt deosebit de buni la gust și foarte parfumați.

ShareSave
Un aperitiv diferit față de cele clasice, dar cu un gust deosebit.
Randamente8 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 250 gr șunculiță/bacon
 240 gr făină
 2 tsp praf de copt
 1 tsp condiment de usturoi
 sare după gust
 piper după gust
 80 gr unt
 200 ml lapte
 140 gr cașcaval

Mod de preparare:

1

Aranjați feliile de șunculiță (tăiate subțiri) sau de bacon pe o foaie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C până devin crocante, cam 20 de minute. Scoateți și transferați pe prosoape absorbante de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Când s-au răcit sfărâmați-i bucați și dați deoparte.

2

Într-un robot de bucătărie puneți făina, praful de copt, condimentul de usturoi, sarea și piperul și pulsați de 2-3 ori. Adăugați deasupra untul tăiat cubulețe și pulsați până capătă un aspect granulat. Dacă nu aveți robot puteți face aceasta operațiune la mână.

3

Transferați mixul de făină într-un bol, adăugați laptele, cașcavalul și baconul sfărâmat și amestecați până obțineți un aluat omogen. Cu mâinile umede rupeți câte o bucată din aluat, dați-i forma dorită (eu le-am făcut rotunde și le-am aplatizat foarte încet) și transferați-i în tava tapetată cu hârtie de copt.

4

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-18 minute sau până ce marginile sunt crocante. Scoateți-i, lăsați-i să se răcorească puțin apoi puteți servi. Merg păstrați în cutii închise până la 2-3 zile.

Ingrediente

 250 gr șunculiță/bacon
 240 gr făină
 2 tsp praf de copt
 1 tsp condiment de usturoi
 sare după gust
 piper după gust
 80 gr unt
 200 ml lapte
 140 gr cașcaval

Indicații

1

Aranjați feliile de șunculiță (tăiate subțiri) sau de bacon pe o foaie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C până devin crocante, cam 20 de minute. Scoateți și transferați pe prosoape absorbante de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Când s-au răcit sfărâmați-i bucați și dați deoparte.

2

Într-un robot de bucătărie puneți făina, praful de copt, condimentul de usturoi, sarea și piperul și pulsați de 2-3 ori. Adăugați deasupra untul tăiat cubulețe și pulsați până capătă un aspect granulat. Dacă nu aveți robot puteți face aceasta operațiune la mână.

3

Transferați mixul de făină într-un bol, adăugați laptele, cașcavalul și baconul sfărâmat și amestecați până obțineți un aluat omogen. Cu mâinile umede rupeți câte o bucată din aluat, dați-i forma dorită (eu le-am făcut rotunde și le-am aplatizat foarte încet) și transferați-i în tava tapetată cu hârtie de copt.

4

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-18 minute sau până ce marginile sunt crocante. Scoateți-i, lăsați-i să se răcorească puțin apoi puteți servi. Merg păstrați în cutii închise până la 2-3 zile.

Note

Biscuiți cu bacon