Pite cu brânzeturi, ou și cârnat

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am pregătit pentru prânz aceste bărcuțe cu aluat de pizza, le-am decorat cu brânzeturi (burduf, Praid și mozzarella), ou și cârnat.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru aluat:
 400 gr făină
 6 gr drojdie instant
 300 ml apă
 50 ml ulei de floarea soarelui
 1 ½ tsp sare
Pentru topping:
 130 gr brânză de burduf
 53 gr brânză Praid alintată cu vin
 150 gr brânză mozzarella
 1 cârnat
 4 ouă (1/porție)
 Ulei de măsline aromat cu busuioc, după gust
În plus:
 50 gr făină
 Frunze de ceapă verde, după gust

Mod de preparare:

Aluatul:
1

Pui într-un castron făina și drojdia și le amesteci. Pui în bolul de la mixer apa, uleiul și sarea, adaugi făina amestecată cu drojdia și amesteci. Frămânți (5 minute la robot) un aluat moale, lucios, neted. Transferi aluatul pe masa presărată cu o mână (aprox 50 g făină) și mai frămânți aluatul cât să-i dai formă.

2

Împarți aluatul în 4 bucăți. Iei fiecare bucată de aluat și o întinzi cu sucitorul, apoi îi dai formă de bărcuță.

Topping:
3

Decorezi fiecare bărcuță cu brânzeturi tăiate cubulețe sau sfărâmate cu degetele, cârnat tăiat felii.
Așezi bărcuțele pe o tavă cu hârtie de copt (mie mi-au încăput câte 2 în tavă, deci am copt 2 serii).
Ungi bărcuțele cu ulei aromat cu busuioc.

4

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute (200 ˚C) aprox 20 de minute. În ultimele 5 minute, scoți tava pentru a pune ouăle pe bărcuțe (câte unul pe bărcuță).
Servești cu ceapă verde tocată mărunt.
Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru aluat:
 400 gr făină
 6 gr drojdie instant
 300 ml apă
 50 ml ulei de floarea soarelui
 1 ½ tsp sare
Pentru topping:
 130 gr brânză de burduf
 53 gr brânză Praid alintată cu vin
 150 gr brânză mozzarella
 1 cârnat
 4 ouă (1/porție)
 Ulei de măsline aromat cu busuioc, după gust
În plus:
 50 gr făină
 Frunze de ceapă verde, după gust

Indicații

Aluatul:
1

Pui într-un castron făina și drojdia și le amesteci. Pui în bolul de la mixer apa, uleiul și sarea, adaugi făina amestecată cu drojdia și amesteci. Frămânți (5 minute la robot) un aluat moale, lucios, neted. Transferi aluatul pe masa presărată cu o mână (aprox 50 g făină) și mai frămânți aluatul cât să-i dai formă.

2

Împarți aluatul în 4 bucăți. Iei fiecare bucată de aluat și o întinzi cu sucitorul, apoi îi dai formă de bărcuță.

Topping:
3

Decorezi fiecare bărcuță cu brânzeturi tăiate cubulețe sau sfărâmate cu degetele, cârnat tăiat felii.
Așezi bărcuțele pe o tavă cu hârtie de copt (mie mi-au încăput câte 2 în tavă, deci am copt 2 serii).
Ungi bărcuțele cu ulei aromat cu busuioc.

4

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute (200 ˚C) aprox 20 de minute. În ultimele 5 minute, scoți tava pentru a pune ouăle pe bărcuțe (câte unul pe bărcuță).
Servești cu ceapă verde tocată mărunt.
Poftă Bună!

Note

Pite cu brânzeturi, ou și cârnat