Carnea de vita Stroganov este un fel de mancare rusesc cu carne de vita servita intr-un sos cu smantana. Din Rusia a devenit popular in intreaga lume, cu variatii considerabile fata de reteta originala. Eu am pregatit varianta cea mai simpla si mai rapida de gatit, cu carne tocata de vita. Este o mancare delicioasa si putin acrisoara de la sosul de mustar.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am tocat ceapa si am calit-o in ulei de masline pana a devenit translucida. Am adaugat apoi usturoiul tocat marunt si le-am mai gatit impreuna vreo 2-3 minute.
Se adauga apoi ciupercile taiate si se rumenesc la foc mediu
Se adauga carnea si untul in tigaie (cu sare dupa gust) si se lasa la foc mediu pana cand untul se topeste si devine sos. Am lasat apx. 15 minute la gatit dupa care am adaugat faina amestecata cu putina apa si am avut grija sa o amestec bine sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga mixul de mustar. Mixul de mustar consta in mustar frantuzesc si mustar fin, clasic, in parti egale.
Am adaugat apoi smantana acra si am lasat compozitia la foc mediu pana cand aceasta a devenit omogena. Se ajuta cu apa calda daca compozitia se usuca. La final am decorat cu boiaua de ardei afumata si cu patrunjel si am savurat imediat.
Ingrediente
Indicații
Am tocat ceapa si am calit-o in ulei de masline pana a devenit translucida. Am adaugat apoi usturoiul tocat marunt si le-am mai gatit impreuna vreo 2-3 minute.
Se adauga apoi ciupercile taiate si se rumenesc la foc mediu
Se adauga carnea si untul in tigaie (cu sare dupa gust) si se lasa la foc mediu pana cand untul se topeste si devine sos. Am lasat apx. 15 minute la gatit dupa care am adaugat faina amestecata cu putina apa si am avut grija sa o amestec bine sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga mixul de mustar. Mixul de mustar consta in mustar frantuzesc si mustar fin, clasic, in parti egale.
Am adaugat apoi smantana acra si am lasat compozitia la foc mediu pana cand aceasta a devenit omogena. Se ajuta cu apa calda daca compozitia se usuca. La final am decorat cu boiaua de ardei afumata si cu patrunjel si am savurat imediat.