Varza de Bruxelles cu sos de usturoi si patrunjel la cuptor

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Daca nu stiti cum sa gatiti varza de Bruxelles astfel incat sa fie delicioasa si fara pic de gust amar, mergeti la sigur cu aceasta reteta!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 500 gr varza de Bruxelles
 6 catei de usturoi
 1 tbsp mustar fin
 60 gr branza telemea
 sare
 piper
 otet balsamic crema
 patrunjel

Mod de preparare:

1

In primul rand am curatat varza ca pe o varza obisnuita, chiar daca este cu muult mai mica. Mai exact, am curatat cotorul si primele frunze care au cazut astfel incat verezele sa ramana curate.

2

Le-am acoperit cu apa si le-am fiert timp de 7-8 minute pana s-au inmuitat putin. Am scurs apoi apa iar verzele le-am pus intr-o tava cu foaie de copt. Fiecare varza am apasat-o cu un pahar astfel incat sa fie mai aplatizata.

3

Am pregatit un sos din usturoi pisat, mustar si ulei de masline. L-am amestecat bine, ca pe o mini maioneza. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie am uns fiecare varza. Am presarat apoi piper, sare si branza rasa. Tava am bagat-o la cuptor la pentru apx. 10 minute la 190 grade sau pana se rumenesc frumos verzele.

4

Dupa ce le-am scos din cuptor le-am adaugat otet balsamic crema si patrunjel proaspat tocat. Pot fi savurate ca atare sau ca garnitura. Eu le-am servit alaturi de piept de rata gatit foarte simplu in tigaie si a fost o combinatie divina!

Ingrediente

 500 gr varza de Bruxelles
 6 catei de usturoi
 1 tbsp mustar fin
 60 gr branza telemea
 sare
 piper
 otet balsamic crema
 patrunjel

Indicații

1

In primul rand am curatat varza ca pe o varza obisnuita, chiar daca este cu muult mai mica. Mai exact, am curatat cotorul si primele frunze care au cazut astfel incat verezele sa ramana curate.

2

Le-am acoperit cu apa si le-am fiert timp de 7-8 minute pana s-au inmuitat putin. Am scurs apoi apa iar verzele le-am pus intr-o tava cu foaie de copt. Fiecare varza am apasat-o cu un pahar astfel incat sa fie mai aplatizata.

3

Am pregatit un sos din usturoi pisat, mustar si ulei de masline. L-am amestecat bine, ca pe o mini maioneza. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie am uns fiecare varza. Am presarat apoi piper, sare si branza rasa. Tava am bagat-o la cuptor la pentru apx. 10 minute la 190 grade sau pana se rumenesc frumos verzele.

4

Dupa ce le-am scos din cuptor le-am adaugat otet balsamic crema si patrunjel proaspat tocat. Pot fi savurate ca atare sau ca garnitura. Eu le-am servit alaturi de piept de rata gatit foarte simplu in tigaie si a fost o combinatie divina!

Note

Varza de Bruxelles cu sos de usturoi si patrunjel la cuptor