Varza de Bruxelles cu sos alb si crutoane

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Iata un mod delicios de a savura varza de Bruxelles: pregatita in tigaie cu sos alb, usturoi si crutoane. Un deliciu apetisant!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 500 gr varza de Bruxelles
 25 gr unt
 6 catei de usturoi
 sare
 mix condimente
 120 gr branza cu mucegai
 60 gr crutoane
 marar

Mod de preparare:

1

Am curatat varza de frunzele in plus si am fiert-o la foc mic timp de 10 minute. Apoi am scurs-o.

2

Am incins o tigaie cu un cub de unt si am adaugat varza de Bruxelles fiarta. Am lasat cateva minute pe foc sa se inabuse si sa se impregneze untul in verze. Am adaugat apoi sare, smantana lichida, usturoi dat pe razatoarea fina si branza cu mucegai taiata in bucatele mai mici.

3

Am lasat sa se gateasca vreo 4-5 minute, apoi am adaugat crutoanele cu boaia dulce. Crutoanele le-am pregatit cu cateva ore inainte pentru a le folosi la supe sau salate. Am taiat bucatele de paine, le-am rumenit in tigaie cu putin ulei de masline si boia dulce.

4

Am rasnit apoi in tigaie un mix condimente si am adaugat marar tocat.

Ingrediente

 500 gr varza de Bruxelles
 25 gr unt
 6 catei de usturoi
 sare
 mix condimente
 120 gr branza cu mucegai
 60 gr crutoane
 marar

Indicații

1

Am curatat varza de frunzele in plus si am fiert-o la foc mic timp de 10 minute. Apoi am scurs-o.

2

Am incins o tigaie cu un cub de unt si am adaugat varza de Bruxelles fiarta. Am lasat cateva minute pe foc sa se inabuse si sa se impregneze untul in verze. Am adaugat apoi sare, smantana lichida, usturoi dat pe razatoarea fina si branza cu mucegai taiata in bucatele mai mici.

3

Am lasat sa se gateasca vreo 4-5 minute, apoi am adaugat crutoanele cu boaia dulce. Crutoanele le-am pregatit cu cateva ore inainte pentru a le folosi la supe sau salate. Am taiat bucatele de paine, le-am rumenit in tigaie cu putin ulei de masline si boia dulce.

4

Am rasnit apoi in tigaie un mix condimente si am adaugat marar tocat.

Varza de Bruxelles cu sos alb si crutoane