Este perioada din an in care pregatim in casa fel si fel de biscuiti. Mirosul invadeaza casa si creeaza o atmosfera ca in povesti. De poveste sunt si acesti biscuiti crocanti cu fructe uscate si nuci. Perfecti si pentru pachetelul de scoala al piticilor nostri.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator am adaugat pe rand toate ingredientele: untul la temperatura camerei (eu l-am lasat sa se inmoaie pe calorifer), ouale, zaharul, pliculetul cu zahar vanilat, esenta de vanilie si o jumatate de lingurita de praf de copt. Am amestecat bine toate componentele. Puteti folosi zahar brun in loc de zahar alb daca doriti.
Am adaugat apoi nucile si alunele de padure macinate, mixul de fructe uscate (goji, merisoare si stafide), fulgii de ovaz si faina.
Cacaoa am amestecat-o cu putina apa, doar cat sa se omogenizeze si sa nu se formeze cocoloase si am adaugat-o in compozitie. Am omogenizat bine cu mana. Compozitia trebuie sa fie una ca o plastilina.
Am impartit compozitia in 4 parti egale iar fiecare bucata am facut-o ca un rulou si am invelit-o in folie alimentara. Am bagat rulourile la congelator si am folosit doar una singura.
Dupa ce a stat apx. 1 ora la congelator am scos un rulou si l-am feliat cu un cutit ascutit. Feliile trebuie sa aiba grosimea unei felii de paine, sa nu fie prea subtiri pentru ca se vor usca repede.
Biscutii i-am aranjat pe o tava cu foaie de copt. Au incaput exact intr-o tava. I-am dat la cuptor pentru apx. 20 min la 180 grade. I-am servit reci pentru a nu fi gretosi.
Nota: Puteti folosi rulourile din congelator atunci cand doriti, nu e musai sa le preparati pe toate odata.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol incapator am adaugat pe rand toate ingredientele: untul la temperatura camerei (eu l-am lasat sa se inmoaie pe calorifer), ouale, zaharul, pliculetul cu zahar vanilat, esenta de vanilie si o jumatate de lingurita de praf de copt. Am amestecat bine toate componentele. Puteti folosi zahar brun in loc de zahar alb daca doriti.
Am adaugat apoi nucile si alunele de padure macinate, mixul de fructe uscate (goji, merisoare si stafide), fulgii de ovaz si faina.
Cacaoa am amestecat-o cu putina apa, doar cat sa se omogenizeze si sa nu se formeze cocoloase si am adaugat-o in compozitie. Am omogenizat bine cu mana. Compozitia trebuie sa fie una ca o plastilina.
Am impartit compozitia in 4 parti egale iar fiecare bucata am facut-o ca un rulou si am invelit-o in folie alimentara. Am bagat rulourile la congelator si am folosit doar una singura.
Dupa ce a stat apx. 1 ora la congelator am scos un rulou si l-am feliat cu un cutit ascutit. Feliile trebuie sa aiba grosimea unei felii de paine, sa nu fie prea subtiri pentru ca se vor usca repede.
Biscutii i-am aranjat pe o tava cu foaie de copt. Au incaput exact intr-o tava. I-am dat la cuptor pentru apx. 20 min la 180 grade. I-am servit reci pentru a nu fi gretosi.
Nota: Puteti folosi rulourile din congelator atunci cand doriti, nu e musai sa le preparati pe toate odata.