Iata o alta modalitate de a pregati cartofi copti dar fara sa folosesti cuptorul: in vasul tajine. Adauga pe langa cartofii foarte bine spalati morcovei si carne si savureaza un pranz sau o cina extraordinar de gustoasa si plina de gust si savoare. Vasul tajine face minuni in bucatarie!
Ingrediente:
Mod de preparare:
In vasul tajine am pus untura de porc iar in mijlocul vasului am adaugat bucatile de carne de manzat pe care le-am condimentat bine cu sare, piper, cimbru si boia de ardei dulce.
Cartofii i-am spalat foarte bine cu un burete usor abraziv, le-am aplicat o taietura pe partea cea mai lunga si i-am adaugat in vas. Este important sa fie taiati sau intepati pentru a nu ”exploda” in vas.
Am adaugat in vas si morcoveii. Eu am avut morcovi mai mici, din gradina proprie. Daca aveti morcovi mai mari va recomand sa-i taiati in bucati mai mici.
Am taiat in felii o ceapa mare si am adaugat-o in vas. O capatana de usturoi am taiat-o in jumatate, sectionand astfel toti cateii si am adaugat-o in vas.
Am mai adaugat sare si cimbru pe toata suprafata legumelor si am adaugat si apa intr-o parte astfel incat sa nu spal condimentele de pe legume sau carne.
Am pus capacul la tajine si am pus pe focul aragazului timp de apx. o ora si jumatate, timp in care nu am ridicat deloc capacul vasului. Focul trebuie sa fie mediu spre mic. Totul se gateste la abur si nimic nu paraseste vasul astfel incat preparatul este unul suculent si cu un gust puternic si gustos.
La final am savurat cartofii fierbinti dupa de am introdus cate o felie de unt in ei. Carnea a iesit foarte frageda si gustoasa.
Ingrediente
Indicații
In vasul tajine am pus untura de porc iar in mijlocul vasului am adaugat bucatile de carne de manzat pe care le-am condimentat bine cu sare, piper, cimbru si boia de ardei dulce.
Cartofii i-am spalat foarte bine cu un burete usor abraziv, le-am aplicat o taietura pe partea cea mai lunga si i-am adaugat in vas. Este important sa fie taiati sau intepati pentru a nu ”exploda” in vas.
Am adaugat in vas si morcoveii. Eu am avut morcovi mai mici, din gradina proprie. Daca aveti morcovi mai mari va recomand sa-i taiati in bucati mai mici.
Am taiat in felii o ceapa mare si am adaugat-o in vas. O capatana de usturoi am taiat-o in jumatate, sectionand astfel toti cateii si am adaugat-o in vas.
Am mai adaugat sare si cimbru pe toata suprafata legumelor si am adaugat si apa intr-o parte astfel incat sa nu spal condimentele de pe legume sau carne.
Am pus capacul la tajine si am pus pe focul aragazului timp de apx. o ora si jumatate, timp in care nu am ridicat deloc capacul vasului. Focul trebuie sa fie mediu spre mic. Totul se gateste la abur si nimic nu paraseste vasul astfel incat preparatul este unul suculent si cu un gust puternic si gustos.
La final am savurat cartofii fierbinti dupa de am introdus cate o felie de unt in ei. Carnea a iesit foarte frageda si gustoasa.