Nu multa lume mananca bame insa eu sunt una dintre cei care iubesc aceste legume. Am ales sa le gatesc alaturi de cateva legume si a iesit o mancare delicioasa de post. Evident, puteti pune alaturi si o friptura daca doriti.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incinsa am pus ulei de masline si am adaugat ceapa taiata julien. Intre timp am taiat cu prazul si ardeiul kapia si le-am adaugat si pe ele in tigaie. Am adaugat sare si le-am calit timp de 2-3 minute iar apoi am adaugat 250 ml apa. Am lasat sa fiarba cu capac inca apx. 7-10 minute.
Am adaugat apoi bamele congelate. Nu este nevoie sa le decongelati anterior. Am lasat si bamele sa fiarba impreuna cu legumele apx. 10 minute apoi am verificat cat sunt de fierte. Pentru ca erau deja moi am adaugat sucul de rosii, bulionul, fulgii de usturoi si condimentele, respectiv cimbru si piper.
Am mai lasat cateva minute pe foc si am mai adaugat putina apa. La final am adaugat deasupra patrunjel. Este o mancare excelenta de post.
Ingrediente
Indicații
Intr-o tigaie incinsa am pus ulei de masline si am adaugat ceapa taiata julien. Intre timp am taiat cu prazul si ardeiul kapia si le-am adaugat si pe ele in tigaie. Am adaugat sare si le-am calit timp de 2-3 minute iar apoi am adaugat 250 ml apa. Am lasat sa fiarba cu capac inca apx. 7-10 minute.
Am adaugat apoi bamele congelate. Nu este nevoie sa le decongelati anterior. Am lasat si bamele sa fiarba impreuna cu legumele apx. 10 minute apoi am verificat cat sunt de fierte. Pentru ca erau deja moi am adaugat sucul de rosii, bulionul, fulgii de usturoi si condimentele, respectiv cimbru si piper.
Am mai lasat cateva minute pe foc si am mai adaugat putina apa. La final am adaugat deasupra patrunjel. Este o mancare excelenta de post.