Multa lume se teme de varza de Bruxelles pentru ca ar fi amara sau mai neplacuta la gust. Eu cred ca ii putem acorda o sansa in plus acestei simpatice legume. Pregatita bine are un gust mai mult decat placut si poate fi o garnitura perfecta pentru peste sau carne de pasare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am curatat varza de Bruxelles de frunzulitele exterioare si am pus-o la fiert pentru cateva minute pana s-a inmuiat putin.
Am scurs-o de apa si am pus-o intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Am amestecat in ea si am lasat-o putin sa se rumeneasca.
Intr-un bol am amestecat o lingura faina cu 2 linguri smantana si 150 ml lapte. Am omogenizat cat am putut de bine, dar pentru a scapa de cocoloase am trecut totul prin sita. Am amestcat in tigaie si, atunci cand a inceput sa se inchege sosul, am mai adaugat apa pana sosul a ajuns la consistenta dorita.
Am adaugat apoi sare si mustar si le-am amestecat bine. Inainte sa opresc focul am adaugat boia de ardei afumata. Am savurat fierbinte.
Ingrediente
Indicații
Am curatat varza de Bruxelles de frunzulitele exterioare si am pus-o la fiert pentru cateva minute pana s-a inmuiat putin.
Am scurs-o de apa si am pus-o intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Am amestecat in ea si am lasat-o putin sa se rumeneasca.
Intr-un bol am amestecat o lingura faina cu 2 linguri smantana si 150 ml lapte. Am omogenizat cat am putut de bine, dar pentru a scapa de cocoloase am trecut totul prin sita. Am amestcat in tigaie si, atunci cand a inceput sa se inchege sosul, am mai adaugat apa pana sosul a ajuns la consistenta dorita.
Am adaugat apoi sare si mustar si le-am amestecat bine. Inainte sa opresc focul am adaugat boia de ardei afumata. Am savurat fierbinte.