Paine impletita

Autorroxenneskitchen
DificultateÎncepător

Simtiti mirosul se paine calda??
Am zis sa va fac ziua mai buna cu asemenea minunatie si sper ca am reusit! Sau macar sa ajungeti astazi acasa si sa va apucati de facut o impletita 😊
Ce zici? Iti notezi ingredientele pentru diseara?

ShareSave
Paine impletita,traditionala
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 500 gr faina alba
 10 gr drojdie uscata
 2 oua
 50 ml ulei
 200 ml lapte
 1 lingurita sare
pentru uns
 1 galbenus
 100 gr lapte

Mod de preparare:

1

Drojdia cu laptele (caldut) le amestecam bine cu o lingura si le lasam 10 min - sa actioneze drojdia.

2

Faina cernuta o amestecam cu sarea, adaugam ouale, amestecam, adaugam si laptele cu drojdia si framantam 2-3 minute.

3

Adaugam si uleiul si framantam pana devine aluatul nelipicios.

4

Lasam sa creasca aproximativ 1 ora.

5

Taiem aluatul in 4 (eu am cantarit bucatile) le intindem (rulam) bine pe fiecare, cam 40 cm lungime sa fie fiecare bucata.

6

Le impletim si le mai punem la dospit cam 30 min.

7

Pe deasupra am uns cu 1 galbenus cu putin lapte(amestecate), am pus susan si am adaugat la cuptor 30 min la 180 grade.

Ingrediente

 500 gr faina alba
 10 gr drojdie uscata
 2 oua
 50 ml ulei
 200 ml lapte
 1 lingurita sare
pentru uns
 1 galbenus
 100 gr lapte

Indicații

1

Drojdia cu laptele (caldut) le amestecam bine cu o lingura si le lasam 10 min - sa actioneze drojdia.

2

Faina cernuta o amestecam cu sarea, adaugam ouale, amestecam, adaugam si laptele cu drojdia si framantam 2-3 minute.

3

Adaugam si uleiul si framantam pana devine aluatul nelipicios.

4

Lasam sa creasca aproximativ 1 ora.

5

Taiem aluatul in 4 (eu am cantarit bucatile) le intindem (rulam) bine pe fiecare, cam 40 cm lungime sa fie fiecare bucata.

6

Le impletim si le mai punem la dospit cam 30 min.

7

Pe deasupra am uns cu 1 galbenus cu putin lapte(amestecate), am pus susan si am adaugat la cuptor 30 min la 180 grade.

Note

Paine impletita