Supa crema cu doua feluri de ciuperci

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Iata o minunata supa crema cu ciuperci la care va invit cu drag! Usor de preparat si un gust grozav.

ShareSave
Supa crema de ciuperci,foarte gustos
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 2 cepe
 300 gr pleurotus
 300 gr ciuperci brune
 2 cartofi
 200 ml lapte
 200 ml smantana pentru gatit
 200 ml supa de gaina
 ulei de masline
 10 gr unt
 sare
 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

1

Am tocat ceapa si cele 2 feluri de ciuperci. Nu trebuie avuta multa grija cum le tocati, pentru ca oricum urmeaza a fi pasate. De asemenea am pregatit si cartofii si i-am taiat cuburi.

2

Am incins vasul si am adaugat untul si uleiul de masline. Cand s-a topit untul, am adaugat ceapa tocata si am lasat-o 2-3 minute, pana s-a inmuiat putin.

3

Am adaugat apoi cele doua feluri de ciuperci. Ele isi vor modifica foarte mult volumul cand vor elimina apa. Am adaugat si supa concentrata de gaina si am lasat totul cu capac pentru 10-15 minute.

4

Am adaugat apoi cartofii, usturoiul si sarea. I-am lasat la fiert si cand s-au inmuiat am adaugat laptele si smantana pentru gatit. Inca 5 minute sa se imprieteneasca toate ingredientele si apoi am oprit focul.

5

Am lasat putin la racit si am pasat totul cu un blender. Daca doriti o supa mai zemoasa, mai adaugati apa. Am servit calda cu crutoane din paine de secara.
Puteti condimenta mai intens, daca doriti.

Ingrediente

 2 cepe
 300 gr pleurotus
 300 gr ciuperci brune
 2 cartofi
 200 ml lapte
 200 ml smantana pentru gatit
 200 ml supa de gaina
 ulei de masline
 10 gr unt
 sare
 2 catei de usturoi

Indicații

1

Am tocat ceapa si cele 2 feluri de ciuperci. Nu trebuie avuta multa grija cum le tocati, pentru ca oricum urmeaza a fi pasate. De asemenea am pregatit si cartofii si i-am taiat cuburi.

2

Am incins vasul si am adaugat untul si uleiul de masline. Cand s-a topit untul, am adaugat ceapa tocata si am lasat-o 2-3 minute, pana s-a inmuiat putin.

3

Am adaugat apoi cele doua feluri de ciuperci. Ele isi vor modifica foarte mult volumul cand vor elimina apa. Am adaugat si supa concentrata de gaina si am lasat totul cu capac pentru 10-15 minute.

4

Am adaugat apoi cartofii, usturoiul si sarea. I-am lasat la fiert si cand s-au inmuiat am adaugat laptele si smantana pentru gatit. Inca 5 minute sa se imprieteneasca toate ingredientele si apoi am oprit focul.

5

Am lasat putin la racit si am pasat totul cu un blender. Daca doriti o supa mai zemoasa, mai adaugati apa. Am servit calda cu crutoane din paine de secara.
Puteti condimenta mai intens, daca doriti.

Note

Supa crema cu doua feluri de ciuperci