Placinta greceasca

AutorCameliaAndrei
DificultateIntermediar

Dor de vacanța

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total40 minute

Ingrediente:

Aluat foi placinta
 1 l Lapte
 100 gr Zahar
 100 gr Unt pt crema
 200 gr Griș
 80 gr Unt topit pt uns foile
 Zahar pudra si Scorțișoara pt pudrat prăjitura la sfârșit
 1 oz Vanilie
 1 tbsp Lămâie pt coaja (necerata )

Mod de preparare:

1

Laptele si zaharul intr-o cratita, pe foc mic.
Cand zaharul s-a topit complet, adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Fierbem crema de gris cca 10-12 minute, pe foc mic, sau pana se ingroasa.

2

Stingem focul si adaugam imediat untul (100g) si coaja rasa de lamaie. Amestecam pana inglobam perfect untul in crema de gris.
O acoperim cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca.

3

Ungem uniform foaia cu unt topit si o acoperim cu a doua foaie. Procedam in acest fel, avand grija sa ungem fiecare foaie, pana terminam cele 5 foi care vor forma baza placintei cu gris.
Adaugam umplutura rece de gris si o nivelam. Acoperim umplutura cu inca 5 foi subtiri, fiecare unsa cu unt. Ungem cu unt si suprafata ultimei foi.
Se taie pătrate egale si apoi se da la cuptor la 180 grade pana se rumenește frumos .
Se lasă la răcit si se pudrează cu zahar pudra si Scorțișoara

Ingrediente

Aluat foi placinta
 1 l Lapte
 100 gr Zahar
 100 gr Unt pt crema
 200 gr Griș
 80 gr Unt topit pt uns foile
 Zahar pudra si Scorțișoara pt pudrat prăjitura la sfârșit
 1 oz Vanilie
 1 tbsp Lămâie pt coaja (necerata )

Indicații

1

Laptele si zaharul intr-o cratita, pe foc mic.
Cand zaharul s-a topit complet, adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Fierbem crema de gris cca 10-12 minute, pe foc mic, sau pana se ingroasa.

2

Stingem focul si adaugam imediat untul (100g) si coaja rasa de lamaie. Amestecam pana inglobam perfect untul in crema de gris.
O acoperim cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca.

3

Ungem uniform foaia cu unt topit si o acoperim cu a doua foaie. Procedam in acest fel, avand grija sa ungem fiecare foaie, pana terminam cele 5 foi care vor forma baza placintei cu gris.
Adaugam umplutura rece de gris si o nivelam. Acoperim umplutura cu inca 5 foi subtiri, fiecare unsa cu unt. Ungem cu unt si suprafata ultimei foi.
Se taie pătrate egale si apoi se da la cuptor la 180 grade pana se rumenește frumos .
Se lasă la răcit si se pudrează cu zahar pudra si Scorțișoara

Note

Placinta greceasca