Mireasma de lavanda
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ungem mai intai tava cu unt din belsug si o presaram cu zahar brun.
Spalam caisele, le taiem in jumatati si le scoatem samburii. Spalam si ciresele si le scoatem samburii. Pastram fructele intr-un bol pana ce preparam blatul.
Pentru aluat. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le asezam intr-un bol preferabil din sticla, iar albusurile le asezam in bolul mixerului. Galbenusurile le pudram cu un praf de sare si le batem putin cu o furculita sau un tel de mana. Adaugam uleiul treptat amestecand continuu.
Intre timp, pornim mixerul si mixam albusurile pana devin spuma. Adaugam treptat cate o lingura de zahar pana ce compozitia prinde consistena. Adaugam apoi galbenusurile, mixand la viteza mica, pana ce sunt complet incorporate.
Se amesteca faina cu o paleta pana se încorporează toată .
Ungem tava din abundenta cu unt si o presaram cu zahar inrtr-un strat uniform. Asezam caisele cu partea in care a fost samburele in jos. In locurile rămase se pune zmeura si se presară lavanda. Se răstoarnă compoziția si se da la cuptor 180 grade pana se rumenește aluatul, este gata când trece proba scobitoarei.
Ingrediente
Indicații
Ungem mai intai tava cu unt din belsug si o presaram cu zahar brun.
Spalam caisele, le taiem in jumatati si le scoatem samburii. Spalam si ciresele si le scoatem samburii. Pastram fructele intr-un bol pana ce preparam blatul.
Pentru aluat. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le asezam intr-un bol preferabil din sticla, iar albusurile le asezam in bolul mixerului. Galbenusurile le pudram cu un praf de sare si le batem putin cu o furculita sau un tel de mana. Adaugam uleiul treptat amestecand continuu.
Intre timp, pornim mixerul si mixam albusurile pana devin spuma. Adaugam treptat cate o lingura de zahar pana ce compozitia prinde consistena. Adaugam apoi galbenusurile, mixand la viteza mica, pana ce sunt complet incorporate.
Se amesteca faina cu o paleta pana se încorporează toată .
Ungem tava din abundenta cu unt si o presaram cu zahar inrtr-un strat uniform. Asezam caisele cu partea in care a fost samburele in jos. In locurile rămase se pune zmeura si se presară lavanda. Se răstoarnă compoziția si se da la cuptor 180 grade pana se rumenește aluatul, este gata când trece proba scobitoarei.