Tarta cu mere domnești

AutorTeoDora
DificultateIntermediar

Toamna cu miros de Scorțișoara

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

Aluat de Tarta
 250 gr Faina
 125 gr Unt
 40 ml Apa f rece
 1 Galbenus ou
 Un vârf de sare
Compoziția e mere
 ½ tsp Scorțișoara
 500 gr Mere
 150 gr Merisoare
 7 Zahar brun
 2 Amidon
 Scorțișoara după gust

Mod de preparare:

Aluat de Tarta
1

Toate Ingredientele se pun in robot si se omogenizează bine. Untul trebuie sa fie rece , compoziția se pune pe o folie alimentara si se da la frigider 20 minute.

2

Merele se taie cubulețe, se adaugă apoi zaharul, merișoarele , scorțișoara si amidonul .

3

Aluatu se întinde si se pune in forma de tarta se adaugă merele , din restul de aluat rămas se pune deasupra peste mere. Aluatul pote fi decupat cu orice forma dorim.

4

Se da cu un galbenus de ou si se coace la 180 grade pana se rumenește foarte frumos.

Se servește cu înghețată de vanilie

Ingrediente

Aluat de Tarta
 250 gr Faina
 125 gr Unt
 40 ml Apa f rece
 1 Galbenus ou
 Un vârf de sare
Compoziția e mere
 ½ tsp Scorțișoara
 500 gr Mere
 150 gr Merisoare
 7 Zahar brun
 2 Amidon
 Scorțișoara după gust

Indicații

Aluat de Tarta
1

Toate Ingredientele se pun in robot si se omogenizează bine. Untul trebuie sa fie rece , compoziția se pune pe o folie alimentara si se da la frigider 20 minute.

2

Merele se taie cubulețe, se adaugă apoi zaharul, merișoarele , scorțișoara si amidonul .

3

Aluatu se întinde si se pune in forma de tarta se adaugă merele , din restul de aluat rămas se pune deasupra peste mere. Aluatul pote fi decupat cu orice forma dorim.

4

Se da cu un galbenus de ou si se coace la 180 grade pana se rumenește foarte frumos.

Se servește cu înghețată de vanilie

Note

Tarta cu mere domnești