De mult voiam sa fac niste biscuiti fragezi lipiti cu dulceata de casa. Este gustul copilariei pentru mine. Asa am ajuns sa testez aceasta reteta, tot citind prin caietul verde al bunicii, cel plin de bunatati, am testat, adaptat si au iesit cei mai dragalasi biscuiti.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Din nou eu apelez la prietenul meu de incredere din bucatarie, cel care imi usureaza viata: robotul de bucatarie, dar voi puteti sa folositi un mixer de mana. Cernem intr-un bol separat faina. In bolul principal amestecam untul rece impreuna cu zaharul, oul, bicarbonatul de sodiu stins si varful de sare pana se formeaza o crema pufoasa. Incepem sa adaugam in ploaie faina pana aceasta este incorporata. Formam o bila din aluatul rezultat, o ambalam in folie alimentara si o lasam la racit pentru cel putin o ora.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava pentru fursecuri cu foaie de copt. Eu folosesc un blat de silicon pe care adaug faina in ploaie inainte de a rula foaie pentru biscuiti. Intindem cu facaletul (dat prin faina) aluatul pana are o grosime de aproximativ 5 mm. Decupam cu forma de aluat preferata, in cazul meu inimioare. Strangem resturile de aluat, le framantam si formam alta foaie pana terminam aluatul. Suntem atente sa formam un numar par de biscuiti pentru a ii putea lipi (putem sa decupam cu o forma mai mica mijlocul a jumatate din cantitate de biscuiti pentru a iesi ca cei din poza, pasul acesta nu este neaparat necesar, ies la fel de buni).
Coacem biscutii la 180 de grade pentru 19-12 minute. Ii lasam sa se raceasca, de preferat pe un gratar.
Dupa ce s-au racit ii putem umple cu gem. Punem gem de visine pe un biscuite, dar fara sa ajungem in margine si apasam usor cu alt biscuite pentru a il lipi, Continuam pana terminam de lipit toti biscuitii. Ii putem servi alaturi de ceai sau de cafea. Sunt fragezi si aromati.
Ingrediente
Indicații
Din nou eu apelez la prietenul meu de incredere din bucatarie, cel care imi usureaza viata: robotul de bucatarie, dar voi puteti sa folositi un mixer de mana. Cernem intr-un bol separat faina. In bolul principal amestecam untul rece impreuna cu zaharul, oul, bicarbonatul de sodiu stins si varful de sare pana se formeaza o crema pufoasa. Incepem sa adaugam in ploaie faina pana aceasta este incorporata. Formam o bila din aluatul rezultat, o ambalam in folie alimentara si o lasam la racit pentru cel putin o ora.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava pentru fursecuri cu foaie de copt. Eu folosesc un blat de silicon pe care adaug faina in ploaie inainte de a rula foaie pentru biscuiti. Intindem cu facaletul (dat prin faina) aluatul pana are o grosime de aproximativ 5 mm. Decupam cu forma de aluat preferata, in cazul meu inimioare. Strangem resturile de aluat, le framantam si formam alta foaie pana terminam aluatul. Suntem atente sa formam un numar par de biscuiti pentru a ii putea lipi (putem sa decupam cu o forma mai mica mijlocul a jumatate din cantitate de biscuiti pentru a iesi ca cei din poza, pasul acesta nu este neaparat necesar, ies la fel de buni).
Coacem biscutii la 180 de grade pentru 19-12 minute. Ii lasam sa se raceasca, de preferat pe un gratar.
Dupa ce s-au racit ii putem umple cu gem. Punem gem de visine pe un biscuite, dar fara sa ajungem in margine si apasam usor cu alt biscuite pentru a il lipi, Continuam pana terminam de lipit toti biscuitii. Ii putem servi alaturi de ceai sau de cafea. Sunt fragezi si aromati.